Record absolut de la debutul pandemiei
România trece de pragul de 34.000 de cazuri. Ministrul Rafila spune că nu sunt însă motive de panică

România a înregistrat un număr de 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, un record absolut de la debutul pandemiei. Faţă de ziua anterioară, numărul cazurilor de COVID-19 la nivel naţional aproape s-a dublat. Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a raportat şi 94 de decese.

0

Totuşi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că numărul record de infectări nu este o surpriză având în vedere că, pentru prima dată, în ţara noastră s-au făcut aproape 110.000 de teste. El spune că săptămâna viitoare este posibil ca numărul celor infectaţi să crească, dar consideră că, momentan, nu sunt motive de panică.

Alexandru Rafila

„Ne așteptam ca azi să fie acest număr, ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost puțin mai redusă. Azi s-au efectuat pentru prima dată aproape 110.000 teste. Acest număr (de infectări – n.red.) este preocupant, dar nu putea fi exclus, așa cum a reieșit din scenariile pe care Ministerul Sănătății și INSP le-au prezentat acum două săptămâni. E un număr de cazuri care e similar cu ce se întâmplă în alte țări. Spre exemplu, în Danemarca au fost ieri 43.000 de cazuri, în Cehia 30.000 de cazuri, în Portugalia 57.000 cazuri. Nu sunt cifre neașteptate. Din cauza asta am estimat o astfel de evoluție generată de Omicron“, a spus Rafila.

Facebook Comments