Primarii din Asociaţia Municipiilor din România fac apel la instituţiile statului să sancţioneze acţiunile AUR de la Primăria Timişoara

Primarii care fac parte din comitetul director al Asociaţiei Municipiilor din România, printre care se numără şi Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, condamnă atitudinea protestatarilor AUR care, în frunte cu George Simion, au forţat intrarea în Primăria Timişoara. Primarii din această structură se solidarizează astfel cu primarul Dominic Fritz şi fac apel la instituţiile statului să acţioneze ferm şi să sancţioneze astfel de fapte.

0

„Asociaţia Municipiilor din România a luat act cu îngrijorare de incidentele petrecute în cursul zilei de vineri la Primăria Municipiului Timişoara, când mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au pătruns cu forţa în sediul instituţiei. Condamnăm cu fermitate orice acţiune destabilizatoare care aduce atingere ordinii şi statului de drept! 
Suntem solidari cu primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi cu colegii dânsului care au fost martori la scenele violente de astăzi (vineri, 14 ianuarie 2022 – n.r.) şi facem un apel la instituţiile statului cu atribuţii în ordinea publică să acţioneze ferm şi să sancţioneze astfel de fapte, dar şi să prevină pe viitor repetarea unor asemenea acţiuni agresive şi primitive care nu au ce căuta într-un stat civilizat, membru al Uniunii Europene” – se arată în comunicatul Asociaţiei Municipiilor din România.

Facebook Comments