Şeful CJ Vâlcea, despre zecile de lucrări abandonate de firme:
Constantin Rădulescu: „Un primar s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu(PSD), afirmă într-o postare pe facebook că în judeţ există zeci de lucrări care au fost abandonate de constructori. El promite că va face publice detalii "despre fiecare caz în parte" şi subliniază că pentru rezolvarea acestor probleme este nevoie de schimbarea legislaţiei cu "legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea".

0

Rădulescu susţine că pentru a-l convinge pe un constructor să  încheie o lucrare, un edil  a recurs la un gest incredibil:  „Îmi spunea un primar că, efectiv, s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea. Această umilinţă trebuie să înceteze!”, a scris Constantin Rădulescu pe Facebook.
Constantin Rădulescu a făcut această afirmaţie în contextul în care a subliniat  dificultăţile  cu care se confruntă administraţiile locale care semnează contracte pentru realizarea de lucrări, fără ca firmele contractante să respecte aceste contracte. „Una dintre problemele cu care ne confruntăm noi, cei care lucrăm în administraţie, este cea legată de episoade triste, în care diverse firme participă şi câştigă licitaţii, uneori zeci de licitaţii, pentru lucrări spre exemplu… lucrări pe care uneori… le întârzie sau, şi mai grav, în anumite cazuri… nu le fac. Motivele invocate sunt nenumărate: că plouă… că ninge… că e COVID… că nu au oameni, ba pentru că este mult de lucru… o mie de motive“, a mai afirmat Rădulescu.

„Firmele te târăsc în procese care durează ani de zile”

Şeful CJ spune că numai în Vâlcea sunt  zeci de lucrări efectiv abandonate de constructor, iar beneficiarii, autorităţi publice, sunt târâţi prin procese şi  au puţine instrumente pentru a le putea continua. „Din păcate, ce nu ştie lumea este că, atunci când reziliezi un contract, firmele te târăsc în procese care durează ani de zile, iar oamenii nu au nevoie de explicaţii de la primari, de la preşedinţii de CJ, ei aşteaptă lucrări finalizate”, adaugă Rădulescu. Acesta consideră că este nevoie de „legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea” şi conchide: „Este un semnal clar pentru cei care cred că pot merge cu ticăloşia până unde vor ei, folosindu-se de tot felul de chichiţe legislative sau case de avocatură!”.

Constructori şi constructori…

Luat de valul expunerii mediatice, Constantin Rădulescu  pare să fi  uitat că PSD Vâlcea are patru parlamentari care ar putea interveni cu corecturi legislative la aceste probleme.  Însă, posibil ca nemulţumirile să se mai fi  atenuat  la  recenta petrecere prilejuită de  ziua  sa de naştere, la care, potrivit unor surse, ar fi participat câţiva constructori. Probabil, constructori  „de bine”.

Facebook Comments