Sindicatul Național al Gărzii de Mediu: „Am declanșat protestul spontan. Este primul pas spre greva generală pe timp nelimitat!“

Zeci de comisari de mediu din totă ţara, membri ai Sindicatului Național al Gărzii de Mediu, au declanşat joi un protest spontan. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că salariile lor au fost îngheţate în ultimii ani şi ameninţă cu greva generală dacă solicitările lor vor continua să fie ignorate.

0

„Noi, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, am declanșat acțiunea spontană de protest, astăzi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru două ore toate activitățile de inspecție și control. Protestăm împotriva discriminării salariale, a inechităților la care suntem supuși, a tratamentului care ni se aplică de 5 ani încoace: minciuni, amânări, umilințe! Protestăm cu speranța ultimă că statul român va înțelege, o dată pentru totdeauna, că bătălia pentru un mediu curat trebuie dusă cu oameni  motivați și sprijiniți în misiunea lor! Nu sunt suficiente, domnilor politicieni, discursurile despre protecția mediului. Veniți cu noi pe teren să vedeți în mod real cu ce ne confruntăm zi de zi! Să simțiți pe pielea voastră furia din neputința de a ne face profesia, așa cum am vrea să ne-o facem! Nu fiți complici cu cei care acționează sistematic împotriva drepturilor românilor la sănătate și la un mediu sănătos! Rezolvați problema finanțării adecvate a Gărzii Naționale de Mediu!

Din 2017 ni se tot promite că legea salarizării, 153/ 2017 va deveni realitate și pentru noi. De la an la an, salariile sunt înghețate pentru cei din GNM. Noi nu suntem niciodata excepţia de la înghețarea salariilor, ci doar regula. În 2022 pentru 2021, în 2021 pentru 2020 și asa mai departe. Toți decidenții guvernamentali din ultimii ani și-au încălcat grosolan promisiunea că drepturile noastre legitime vor fi onorate. Nici acum, în 2022, nu beneficiem de prevederile legii! Suntem instituția publică cel mai prost plătită din întreaga țară! Avem atribuții și responsabilități sporite de la an la an, dar salarizarea a rămas cu mult în urma altor instituții publice, cu încărcare profesională sub cea a GNM.

Cu salarii de cca. 2600 de lei, fără suport juridic asigurat de instituție, e greu să trăiești, să-ți faci munca așa cum se cuvine, darămite să mai prestezi și serviciu de permanență neplătit!
Din acest moment anunțăm că, noi comisarii GNM din toată țara nu mai efectuăm niciun minut de serviciu de permanență neplătit, în afara orelor de program.
Protestul nostru nu se va opri aici! Este primul pas către greva generală pe termen nelimitat!“, se arată într-un comunicat de presă semnat de către Valentin Neagoe, președintele Sindicatului Național al Gărzii de Mediu.

Facebook Comments