De ce ai nevoie de un site uşor de navigat?

Cu siguranta ai intrat pana acum pe site-uri in care nu gasesti nimic si cauti mult pana ajungi la produsul pe care vrei sa il cumperi sau la informatia dorita. Stii cat de neplacut este, dar ceea ce probabil nu stii este ca un site greu de navigat nu este foarte bine vazut de motoarele de cautare. Iti explicam in continuare importanta unui site usor de navigat.

0

Cu un site usor de navigat clientii vor sta mai mult pe site

Atunci cand site-ul tau este usor de navigat, vei descoperi cat este de simplu este sa tii clientii pe site. Atunci cand acestia gasesc foarte usor tot ceea ce cauta, vor ramane mai mult si vor intra natural dintr-o categorie in alta pana cand vor ajunge sa obtina tot ce au nevoie. Astfel, sesiunile se lungesc si crawlerele motoarelor de cautare vor vedea acest lucru. Avand in vedere toate acestea, vei fi pozitionat in fata celor care au rezultate mai slabe comparativ cu ale tale.

Vei reusi sa convertesti mai usor vizitatorii in clienti

Un alt avantaj este faptul ca vei reusi sa convertesti mai usor vizitatorii in clienti. Acesta este un avantaj pe care il vei vedea in incasarile mai mari, dar si in numarul de clienti recurenti. Atunci cand magazinul tau online ofera posibilitatea utilizatorului de a ajunge la ceea ce cauta cat mai rapid, acesta va putea decide pe loc daca vrea sau nu sa lucreze cu tine. La polul opus, daca ai un site greu de accesat si navigat, utilizatorii se vor plictisi sa tot caute prin el si vor iesi de pe site inainte de a ajunge sa se transforme in clienti. Ulterior, vor tine minte ca site-ul tau nu le ofera informatia dorita si il vor evita.

Cu un site usor de navigat obtii rate de respingere mai mici

Exact cum am spus si mai sus, daca site-ul nu este accesibil se vor obtine rate de respingere mai mari. Cu cat ratele de respingere sunt mai mari, cu atat botii motoarelor de cautare vor vedea site-ul mai putin bine si il vor clasa mai jos in rezultatele cautarilor. Prin urmare, atunci cand te asiguri ca ai o rata de respingere cat mai mica, vei avea mai mult succes, avand in vedere si informatiile de la punctele anterioare. O rata de respingere buna se va obtine doar cu ajutorul unui design bun. Din acest motiv, este indicat sa lucrezi cu o agentie web cu experienta.

Cu un site usor de navigat poti sa influentezi comportamentul cumparatorului

Atunci cand legi corect categoriile si produsele intre ele, va fi mai simplu si mai usor sa obtii rezultate pozitive pentru ca atunci cand un potential client gaseste un produs dorit, vei putea sa il directionezi si spre altele similare sau care completeaza produsul pe care vor sa il cumpere. Spre exemplu, daca vinzi telefoane, poti sugera sub telefon si carcasele sau husele potrivite pentru el sau folii de sticla pentru ecran. Cumparatorul isi va aminti astfel ca trebuie sa isi cumpere si husa si o va achizitiona tot de la tine.

Facebook Comments