Ştim cine va realiza studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Craiova – Lugoj

0

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat construcției drumului de mare viteză Craiova- Drobeta Turnu Severin- Lugoj. Anunţul a fost făcut chiar de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este vorba despre asocierea Egis Romania SA – Search Corporation S.R.L.– Italrom Inginerie Internațională SRL – Geostud S.R.L. – ECO Geodrum S.R.L. – Egis International SAS. Costul pentru studiul de fezabilitate este de 92,7 milioane de lei fără TVA.
„Prin construcția acestui drum va fi redus considerabil timpul de călătorie între localitățile Craiova și Lugoj. În plus, va fi asigurată o conexiune mai eficientă cu viitoarele drumuri expres Craiova – Pitești și Craiova- Târgu Jiu“, a scris, pe pagina sa de facebook, ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu declara, în urmă cu aproape o săptămână, că este nemulţumit de faptul că precedenta conducere a Ministerului Transporturilor a stabilit un termen de 43 de luni pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate. „Să ştiţi că, la începutul acestui an, s-a scos caietul de sarcini pentru SF pentru drumul expres Lugoj – Craiova. Termenul pentru desemnarea câştigătorului este în aceste zile, astfel că până la finalul anului vom semna contractul. Ştiţi cât este durata? Patru ani! Apropo de cum s-au făcut lucrurile la începutul anului. Şi nu este singurul caz. Şi pentru autostrada Ploieşti – Braşov avem un termen de şase ani pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectare. Sigur că ne vom gândi la soluţii (…) pentru a scurta toate aceste perioade aceste mari şi de neînţeles pentru noi“, spune ministrul.

Drumul de mare viteză Craiova – Lugoj ar urma să lege Autostrada A1 (București-Nădlac),în dreptul localității Lugoj, cu DX 12 (Craiova – Pitești), trecând prin Drobeta Turnu Severin.

Facebook Comments