Protestul organizat de AUR s-a lăsat cu scandal. Mai multe maşini au fost vandalizate

Peste 2.000 de oameni au protestat marți în fața Parlamentului față de introducerea certificatului Covid. Manifestaţia, care este organizată de AUR, a degenerat, mai mulţi protestatari forţând intrarea în curtea Senatului, iar mai multe autovehicule fiind vandalizate.

0

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a confirmat că au fost vandalizate mai multe mașini, însă a refuzat să ofere detalii. Jandarmeria a anunțat că a fost suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Parlamentului și că principalul obiectiv este „asigurarea exercitării dreptului la liberă exprimare în condiții de siguranță pentru toți particianții, prevenirea violențelor și escaladarea situației tensionate”. Jandarmeria a făcut apel la calm și a cerut tuturor participanților „să respecte recomandările forțelor de ordine și să nu se implice în niciun fel de acțiuni cu violență”.
După ora 13:00, liderul AUR, George Simion, a anunțat că protestul de la Parlament s-a terminat, iar manifestanții se mută la guvern și la Cotroceni.

Certificatul verde a scos oamenii în stradă

George Simion, care a transmis protestul live pe Facebook, a spus certificatul Covid este „ineficient” şi „neconstituţional”, iar protestul a fost organizat pentru a spune un „nu hotărât acestor măsuri aberante, care nu soluţionează problema”. Participanţii la protest nu au purtat mască de protecție și nici nu au respect distanțarea. Ei au scandat „Libertate” și „România, trezește-te”. Printre protestatari s-au aflat și mulți susținători ai AUR, singurul partid parlamentar care se opune acestui certificat.

Facebook Comments