Pfizer: Covid 19 va deveni o boală endemică, iar vaccinarea va fi anuală

Covid 19 va deveni o boală endemică începând cu anul 2024, iar vaccinarea împotriva coronavirusului ar urma să se facă anual. Cel puțin asta susțin directorii companiei Pfizer, care mai spun că boala nu va mai reprezenta o urgență sanitară globală, ci va avea o prezență constantă care va cauza focare regionale în jurul lumii, similar cu gripa.

0

„Credem că transmiterea Covid va trece într-o stare endemică, posibil încă din 2024”, a declarat Nanetto Cocero, președintele diviziei responsabile de vaccinuri din cadrul Pfizer, citat de postul american de televiziune CNBC.
Covid-19 va ajunge în faza endemică în momentul în care populațiile au un nivel suficient de ridicat de imunitate oferit de vaccinurile anti-Covid și vindecarea de boală pentru a ține sub control numărul de noi infecții, spitalizările și decesele, chiar dacă virusul circulă. „Când și exact cum se va întâmpla acest lucru va depinde de evoluția bolii, cât de eficace va folosi societatea vaccinurile și tratamentele și de distribuția echitabilă către locuri unde ratele de vaccinare sunt scăzute”, a afirmat și Mikael Dolsten, directorul medical al Pfizer.

Reprezentanții companiei afirmă se așteaptă ca statele să pună accentul pe revaccinarea anuală împotriva coronavirusului, idee susținută chiar de către Albert Bourla, CEO-ul Pfizer.

Facebook Comments