Craiova: Vânzătorii de vechituri de lângă Piața Centrală, amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii locali au confiscat peste 500 de kilograme de marfă de la comercianții de vechituri care au ocupat ilegal trotuarele din jurul Pieții Centrale a Craiovei. Pe lângă faptul că aceștia blocau efectiv căile de acces, împrăștiind peste tot mormane cu haine și încălțămine second-hand, dar și diverse echipamente electronice ori produse cosmetice, polițiștii spun că mulți cetățeni s-au plâns că vânzătorii de ocazie erau și agresivi cu persoanele care îndrăzneau să le reproșeze că nu au pe unde trece.

0

„Mai multe sesizări preluate de dispeceratul Poliției Locale arată faptul că «vânzătorii» de produse tip second-hand agresează cetățenii care le atrag atenția că blochează intrările în piețele agroalimentare, mai ales în Piața Centrală. Aceștia vând ilegal produse pentru care nu fac dovada provenienței și în locuri neautorizate. «Comercianții» expun așa zisele mărfuri pe trotuar, blocând efectiv intrările în piețe și parcările aferente, deși există amplasament special amenajat pentru vânzarea de marfă second-hand în târgul din cartierul 1 Mai.
Polițiștii locali desfășoară periodic acțiuni ce au ca scop stoparea unui astfel de comerț ilegal, oriunde și oricum, pentru a determina astfel de «comercianți onești» să desfășoare activitatea de comerț în mod legal și pe amplasamentul special amenajat.
În această dimineață, echipaje cu atribuții de control comercial și ordine publică au desfășurat acțiuni în toate zonele cunoscute în care se vinde ilegal marfă second-hand. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale și s-a dispus confiscarea a peste 500 kg de marfă. Astfel de acțiuni se vor desfășura zilnic pentru ca cetățenii care merg în piețele agroalimentare să-și facă liniștiți cumpărăturile, fără să mai fie expuși agresivității verbale ale comercianților certați cu legea și cu regulile de conviețuire socială“, se arată într-o informare a Poliției Locale Craiova.

Așa zișii comercianți de haine vechi și produse electronice ori cosmetice de calitate și proveniență îndoielnică sunt o prezență nelipsită din zona Pieții Centrale și pe care, în ciuda acțiunilor desfășurate de polițiștii locali, nu a fost încă rezolvată. Pentru că imediat ce polițiștii pleacă ei își reiau locurile, aducând alte grămezi de vechituri. Nici amenzile primite nu-i descurajează pentru că mulți dintre ei nu au venituri.

Facebook Comments