Florin Roman a demisionat după scandalul plagiatului şi al CV-ului fabricat

Ministrul Cercetării, Florin Roman, a demisionat din funcţie după scandalul plagiatului şi al CV-ului în care a scris că obţinut o diplomă de licență la Universitatea „Babes Bolyai“, deși nu a urmat cursurile universității respective. Liberalul susţine însă că este victima unui linşaj şi anunţă că îl va da în judecată pe liderul USR, Dacian Cioloş pe motiv că l-a numit plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict în acest sens.

0

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului.
Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl. Dacian Cioloș ne vedem în instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanţă sau comisie să dea un verdict.
În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!“, a scris, pe pagina sa de facebook, Florin Roman. Acesta a adăugat şi o fotografie în care apar trei diplome, una dintre ele fiind conferită de către Universitatea Babeş Bolyai.

Florin Roman a fost acuzat de plagiat, dar şi de faptul că și-a trecut în CV o licență la Universitatea „Babes Bolyai“, deși nu a urmat cursurile universității respective.

Facebook Comments