Vâlcea: Percheziții ample într-un dosar ce vizează vaccinări false anti-covid

UPDATE Potrivit primelor informaţii, percheziţiile ar avea loc la Centrul de vaccinare din Mihăești, de unde au fost duşi la audieri un medic şi şase asistenţi. De asemenea, este audiat un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea, care ar fi intermediat obţinerea certificatului verde fără vaccinare. Percheziții în această dimineață la domiciliile mai multor cadre medicale, la două instituții, precum și la locuințele unor persoane, într-un dosar ce vizează vaccinări false anti-covid în județul Vâlcea, potrivit Parchetului Vâlcea.

0

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infractiuni de corupţie şi fals, comise în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid. În cursul zilei de 13 decembrie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 11 locaţii, situate pe raza judeţului Vâlcea, din care două sunt la sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.
La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, IGPR — Direcţia Operaţiuni Speciale şi din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea”, transmite Parchetul Vâlcea.

Facebook Comments