Crăciunul a venit mai devreme pentru UAT-uri. „Moş“ Ciucă a împărţit 476,5 milioane de lei

Guvernul a aprobat vineri alocarea sumei de 476,5 milioane de lei din Fondul de rezervă prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021 pentru 105 unități administrativ-teritoriale din toate județele. Banii sunt inclusiv pentru plata unor datorii legate de serviciile de termoficare.

0

„În urma evaluărilor efectuate la nivelul comunităților locale care au nevoie de sprijin în această perioadă vom aproba alocarea de fonduri din Fondul de rezervă pentru plata cheltuielilor curente și de capital din care vor beneficia peste 100 de unităţi administrativ-teritoriale din toate județele“, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern de vineri.
Concret, toate consiliile judeţene, precum şi mai multe municipii, dar şi câteva oraşe ori comune, vor primi sume între câteva sute de mii şi 6,5 milioane de lei, atât cât primeşte fiecare consiliu judeţean. „Fiecare Consiliu Județean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reședință de județ va primi 5 milioane de lei. Consiliul Județean Ilfov a primit o sumă totală de 11,5 milioane de lei, iar, în județul Hunedoara, atât municipiul Deva, cât și municipiul Hunedoara au beneficiat de suma de 5 milioane de lei“, a declarat a declarat Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării.

În Dolj vor ajunge 11,5 milioane de lei, din care 6,5 milioane la Consiliul Judeţean Dolj, iar 5 milioane de lei la Primăria Craiova.

Facebook Comments