Senatorul Claudia Banu: „Campania agresivă anti-certificat verde trebuie să înceteze!”

Clauda Mihaela Banu, senator PNL de Vâlcea, condamnă campania agresivă de dezinformare referitoare la certificatul verde, practicată de aşa-zise organizaţii care îşi permit să vorbească „pentru binele a 90% dintre cetăţenii României”. Parlmentarul liberal relatează un astfel de incident petrecut în şedinţa de plen din 6 decembrie a.c. şi subliniază că nu va ceda niciodată unor astfel de presiuni.

0

„Nu mică mi-a fost surpriza să fiu abordată luni, 6 decembrie, alături de alţi colegi parlamentari, de către reprezentanţii unei asociaţii care împărţeau pliante cu conţinut anti-certificat verde, în mijlocul şedinţei camerelor reunite, cu ocazia şedinţei solemne organizate pentru marcarea a trei decenii de la adoptarea Constituţiei României. Invocând aşa-zise dovezi ştiinţifice, respectiva asociaţie încearcă să acrediteze ideea că majoritatea cetăţenilor ar fi împotriva certificatului, ameninţându-ne cu ura oamenilor, dar şi cu taxarea la vot.
Câteva rânduri mai încolo urmează ameninţări mai blânde, dar la fel de evidente. Finalul e însă de-a dreptul politicos. Suntem rugaţi frumos să votăm pentru binele a «90% dintre cetăţeni, pentru binele nostru, al tuturor».
Desigur, este încă o tentativă de intimidare din partea unor asociaţii obscure, urmărindu-se punerea de presiune asupra senatorilor şi deputaţilor de a nu vota în favoarea adoptării certificatului verde. Mi se pare cel puţin ridicol să soliciţi acest lucru argumentând că ar fi în interesul nostru, al tuturor. În contextul în care România se luptă de luni de zile cu o #criză_sanitară fără precedent, există încă mulţi semeni de-ai noştri care consideră că măsurile de prevenţie şi control sunt nu numai inutile, ba chiar îndreptate împotriva poporului. Această campanie agresivă de dezinformare şi intimidare trebuie să înceteze. #Certificatul_verde este folosit deja pe scară largă în multe dintre state, iar România trebuie să facă tot posibilul pentru a limita #dezastrul provocat de #Covid_19, instituind măsuri ferme de control şi prevenţie.
Nu voi ceda niciodată la astfel de presiuni. Consider că de aceea am primit votul cetăţenilor, pentru a-i reprezenta cu cinste şi responsabilitate, pentru a contribui la o societate_normală, #educată şi #sănătoasă”, potrivit senatorului Claudia Banu.

Facebook Comments