Vâlcea: Răniții și familiile celor decedaţi în explozia de la Uzina de Armament Băbeni primesc între 5.000 și 10.000 lei ajutoare de la Guvern

Ministrul Muncii, Marius Bulăi, a anunțat vineri, după ședința de Guvern, ajutoare bănești pentru familiile persoanelor decedate în explozia de la Uzina Mecanică Băbeni, precum și pentru cei răniți și care au scăpat cu viață.

0

„Guvernul  României a aprobati astăzi  o Hotărâre privind  acordarea unor ajutoare de urgență.  Știm cu  toții   că la Vâlcea  a avut loc un accident nefericit și ne dorim să sprijinim  familiile aparținătoare victimelor de acolo.  Se acordă prin Hotărâre de Guvern o sumă  de 10.000 de lei pentu fiecare personă decedată, 8.000 de lei  pentru fiecare persoană rănită și  5.000 de lei pentru fiecare persoană aflată  în șoc traumatic”, a declarat Bulăi.  

Trei  bărbați și o femeie și-au pierdut viața în tragedia care a avut loc pe 18 noiembrie, în timpul unei  operațiuni de dezamorsare a muniției când  a explodat o mină antipersonal. Alte  trei persoane au fost rănite și două se află în șoc tramatic. Procurorii au deschis dosar penal, fiind efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Potrivit notei de fundamentare pentru ajutoarele bănești, cei patru angajați decedați din cauza  exploziei sunt :
– Papoi Ion, 62 ani, șef echipă;
– Negru Ionel, 54 ani, confecționer produse pirotehnice;
– Nicula Petre, 54 ani, confecționer produse pirotehnice;
– Trăistaru Adriana, 52 ani, confecționer produse pirotehnice (cu un copil în întreținere).

În urma exploziei au fost rănite 3 persoane:
– Radu Elena, 52 ani, confecționer produse pirotehnice;
– Nicolae Maria, 54 ani, confecționer produse pirotehnice;
– Pătrașcu Maria Alina, 42 ani, confecționer produse pirotehnice (cu doi copii în întreținere).
Alte 2 persoane se află în șoc traumatic.
Toate victimele au contracte individuale de muncă, fiind salariați ai Uzinei Mecanice Băbeni S.A.

Două dintre victimele rănite au fost transportate și internate la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, iar o victimă a fost transportată și internată la o unitate medicală din București, având nevoie de o intervenție de specialitate oftalmologică.

Facebook Comments