Râmnicu Vâlcea: Profesorul Cicerone Păunescu, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani

Profesorul de matematică și veteranul de război Cicerone Păunescu a fost sărbătorit de Primăria Râmnicu Vâlcea și de Garnozoana Râmnicu Vâlcea la împlinirea vârstei de 100 de ani.

0

  „Aniversatul, veteran de război şi Cetăţean de Onoare al Râmnicului în baza HCL nr. 97/2019 pentru eroismul dovedit în luptele din cel de-Al Doilea Război Mondial şi pentru deosebita activitate culturală şi pedagogică desfăşurată în municipiu, a primit din partea Municipalităţii Dipoma Vârsta de Aur , precum şi o indemnizaţie de 1.000 de lei. Cu această ocazie, gazdele evenimentului – primarul Mircia Gutău, viceprimarul Andrei Gheorghiu şi administratorul public Eusebiu Veţeleanu – i-au urat celui mai recent centenar al Râmnicului să se bucure în continuare de mulţi ani alături de cei dragi şi i-au mulţumit pentru exemplul de viaţă pe care îl oferă întregii comunităţi locale. La reuniunea de la Primăria Râmnicului au mai participat şi prieteni, cadre didactice sau foşti elevi ai sărbătoritului zilei.”, a anunțat Primăria Râmnicu Vâlcea.

 Tot joi, sărbătoritul a fost vizitat de  comandantul Garnizoanei Râmnicu Vâlcea – locotenent-colonel Marius Gâju, alături de militarii Centrului de Perfecționare Geniu și EOD Panait Donici.  ” L-am vizitat pe venerabilul veteran de război colonel (rtr.) Cicerone Păunescu pentru a-i oferi o diplomă de excelență cu prilejul împlinirii onorabilei vârste de 100 de ani.Colonelul în retragere Cicerone Păunescu s-a născut pe 02 decembrie 1921 în comuna Șușanii de Sus din județul Vâlcea și a urmat cursurile Liceului Frații Buzești din Craiova, iar mai târziu Univesitatea de matematică și fizica din Cluj.”, a precizat Garnizoana  Râmnicu Vâlcea.

Facebook Comments