„Pupăza“ de la Cârcea s-a înecat în propria-i piscină

0

Există o specie de edili, cu precădere social-democraţi pentru că aceştia domnesc de ani buni peste comunele limitrofe Craiovei, care întruchipează foarte precis varianta modernă a ciocoiului-primar. Îmbogăţiţi peste noapte din postura de aleşi locali, jonglând cu milioanele ascunse pe numele neamurilor şi ale apropiaţilor, aceştia se visează Dumnezei Atot-Puternici şi cred că nimic şi nimeni nu îi poate clătina din poziţiile-cheie pe care le ocupă. De ani buni au jonglat abil cu nişte terenuri a căror valoare a crescut înzecit din 2000 până în prezent, au condiţionat serviciile pe care primăriile sunt obligate să le ofere de diverse „atenţii“ cu o valoare mare adăugată şi au strivit orice fel de adversar pe plan local. Din preaplinul lor, au rupt bucăţi mici pe care le-au oferit şefilor ierarhic superiori „de la judeţ“ şi, astfel, şi-au asigurat o protecţie politică, venită la pachet şi cu o imunitate la alte niveluri. Nu le e teamă de nimic şi cred că averile şi votul popular îi absolvă de orice fel de fărădelege pe care o săvârşesc cu premeditare.

Un exemplu elocvent în acest sens este Valerică Pupăză, „baronul“ de Cârcea şi unul dintre cei mai apropiaţi „colaboratori“ ai vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Mihai Neaţu. Milionari în euro după cum rezultă din ultima declaraţie de avere depusă pe site-ul instituţiei pe care o conduce, individul nu s-a născut bogat şi nu a moştenit de la părinţi aceste averi, ci le-a căpătat în cei 17 ani de când conduce destinele acestei comune. Cum, pe ce cale, ce afaceri legale a derulat, este greu de precizat pentru că, în esenţă, un primar are mijloace limitate de a face bani fără a încălca legea, iar, în general, astfel de averi uluitoare se obţin cu sacrificii mari chiar şi de către oamenii de afaceri potenţi din acest judeţ. Evident, în cazul „Pupăzului“, unul care ridică mari semne de întrebare, Agenţia Naţională de Integritate nu s-a sesizat să îl verifice „la buzunar“, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă protecţia de care se bucură la nivel local nu cumva depăşeşte graniţele judeţului.

Dincolo de aceste alegaţii, acest primar ce se visa parlamentar anii trecuţi este un mincinos notoriu atunci când trebuie să îşi ascundă ilegalităţile. Întrebat zilele trecute despre piscina construită ilegal în curte, în două minute a minţit de câteva ori, doar, doar vom înghiţi pe nemestecate elucubraţiile sale. Văzând că îl contrazicem cu acte ale unor instituţii publice conduse de „fraţii“ săi întru credinţă politică, a trecut la jigniri, pentru ca, în final, să ne ameninţe de-a dreptul pentru că, vezi Doamne, îi stricăm imaginea imaculată de edil model al Doljului. Nu este nici primul, nici ultimul care o face, dar parcă alţii au fost un pic mai deştepţi şi şi-au acoperit ilegalităţile mai elegant, unii recunoscând cinstit că au luat-o pe lângă cărarea legală, alţii negând din colţul buzelor, dar străduindu-se din răsputeri să intre în legalitate. El, în infatuarea sa, se simte de neatins, iar tocmai acest sentiment care-l încearcă reprezintă punctul său nevralgic. Până acum, puţini au fost cei care au îndrăznit să se ia de piept cu el, însă, de aici încolo, e foarte posibil ca unii sau alţii să prindă curaj când îi simt slăbiciunea şi, brusc, să apară la lumină noi „fapte de arme“ ale acestuia. Şi să te ţii atunci distracţie…

Facebook Comments