George Simion (AUR): Certificatul verde Covid, sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR, nu va intra la vot în Camera Deputaţilor

Liderul AUR, George Simion, a declarat luni, într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Parlamentului, că certificatul verde Covid-19 nu va intra, săptămâna aceasta, la vot în Camera Deputaţilor. Deputatul AUR susţine că actul normativ propus de USR este neconstituţional.

0

„Toţi românii cu care ne întâlnim pe stradă ne cer să ne luptăm pentru dreptul lor de a alege. Şi dreptul lor de a alege informat. Tocmai de acea vreau să-i liniştesc pe toţi că (…) nu o să admitem ca Plenul Camarei Deputaţilor să voteze o lege despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar care nu au curaj să spună acest lucru. (…) În această săptămână, certificatul verde, sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR, nu va intra la vot. (…) Cei care se simţeau obligaţi să facă o alegere, iar această alegere le era impusă, pot să stea liniştiţi din acest punct de vedere“, a declarat George Simion.

Copreşedintele AUR a mai spus că formaţiunea pe care o reprezintă o să ceară Biroului permanent să se revină asupra deciziei privind obligativitatea prezentării la intrarea în Parlament a certificatului digital Covid. „Acea decizie a Biroului permanent, după părerea noastră, este nelegală şi o să cerem să se revină asupra acestei decizii“, a anunţat Simion.

Reamintim că AUR se opune introducerii certificatului verde Covid în România, considerând că măsura este deopotrivă neconstituțională și inutilă. „AUR susține libertatea românilor și va lupta până la capăt pentru ca drepturile și libertățile cetățenești să nu fie restrânse în mod abuziv”, susţine George Simion, copreședinte AUR.

Facebook Comments