Clinica unde Petrică Mîţu Stoian făcea recuperare post-Covid19 ar putea fi închisă

Clinica Nera din judeţul Caraş Severin, acolo unde interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian făcea recuperare post-Covid, face acum obiectul mai multor anchete, iar autorităţile nu exclud varianta ca unitatea să fie închisă dacă vor fi constatate nereguli.

0

După moartea artistului Petrică Mîţu Stoian, care a survenit la scurt timp după ce acesta fusese supus unui tratament cu oxigen într-o cameră hiperbară, Clinica Nera a ajuns în vizorul mai multor instituţii care au declanşat controale pentru a stabili dacă tratamentul aplicat celebrului cântăreţ de muzică populară are sau nu legătură cu decesul acestuia. Astfel, în acest moment, conform site-ului opiniagorjului.ro, sunt trei anchete în desfășurare: una pentru ucidere din culpă, alta administrativă a Colegiului Medicilor din Caraș-Severin, iar una solicitată de Ministerul Sănătății, prin DSP Caraș-Severin. Se verifică atât competențele medicale ale personalului medical care l-a tratat pe Petrică Mîțu Stoian, cât și dacă s-au respectat protocoalele medicale.
Directorul DSP Caraș-Severin, Dan Milos, spune că în cazul în care se vor descoperi nereguli la clinica în care a fost tratat interpretul de muzică populară, aceasta va fi închisă. „Controlul este în desfășurare și încă nu avem un raport preliminar. Nu este aplicată o măsura complemetară cu privire la suspendarea activității, dar dacă cei de la DSP constată nereguli, suspendăm sau închidem clinica”, a declarat Milos.

Reamintim că, Petrică Mîţu Stoian a decedat sâmbătă, 6 noiembrie, la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Artistul, în vârstă de 61 de ani, se afla în tratament post-Covid la Clinica Nera. Însă, după prima şedinţă în camera hiperbară stărea sa de sănătate s-a înrăutăţit, iar interpretul a fost dus direct la Terapie IntensivăCâteva ore mai târziu, medicii au constatat decesul. Moartea artistului ar fi fost provocată de complicațiile aferente bolii COVID-19. Cântărețul avea bronho-penumonie și era și sub tratament anti-coagulant.

Facebook Comments