Senatorul Claudia Banu: „Începând de anul viitor instituțiile nu vor mai putea solicita copii după acte emise tot de stat”

Legea prin care instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sau locale nu vor mai avea dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, pentru soluţionarea unui serviciu public, copii după avize sau alte documente care au fost emise de instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Instituțiile publice vor fi obligate să îşi dezvolte baze de date interconectate şi proceduri simplificate de interogare a acestora.

0

Senatorul PNL de Vâlcea, Clauda Banu, semnatară a acestui proiect care a fost inițiat de parlamentarul George Tuță, consideră că digitalizarea este un pas vital în debirocratizare și în  implementarea reformelor.

Digitalizarea nu va mai fi doar un concept, ci o  realitate.

Începând de anul viitor instituțiile nu vor mai putea solicita copii după acte emise tot de stat.

Este o  responsabilitate față de cetățeni și totodată un impuls pentru instituțiile publice de a accesa fonduri europene prin care vor facilita debirocratizarea și digitalizarea!

Potrivit noii legi, se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor, emiterea documentelor, în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului.

În această săptămână, Președintele Klaus Iohannis a promulgat această lege al cărei  semnatar sunt, alături de inițiator, deputatul George Tuță.

Dacă vrem reforme în România, digitalizarea statului este un pas vital! ”, spune Claudia Banu.

Facebook Comments