Incendiu la Spitalul Judeţean Ploieşti, unitate suport Covid. Doi pacienţi au muri

Doi pacienţi au decedat, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului după ce un incendiu a izbucnit joi dimineaţa într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unitate suport COVID-19.

0

Conform ISU Prahova, incendiul s-a manifestat doar în salonul unde era internaţi cei doi pacienţi care au decedat, focul fiind lichidat în trei minute.
O infirmieră care a intrat în salon a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Alţi 20 de pacienţi au fost evacuaţi.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica, a afirmat că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase nu ar fi pornit de la instalaţia de oxigen, ci probabil de la o scânteie produsă între pat şi parchet, pe fondul agitaţiei bolnavului. „Nu la instalaţia de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, ci probabil a fost o defecţiune, fie la un aparat, un pulsoximetru, fie faptul că patul a fost mişcat, bolnavul era foarte agitat, s-a mişcat patul şi probabil s-a produs o scânteie între pat şi parchet. Se întâmplă. Într-o atmosferă cu oxigen… erau doi bolnavi cu CPAP (măşti de oxigen – n.r.) acolo, cantitate mare de oxigen… E un risc asumat când tratezi cu cantităţi mari de oxigen, la orice mică scânteie sau chiar spontan, spun specialiştii, se poate aprinde oxigenul“, a precizat managerul unităţii, citat de Agerpres.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă, ancheta fiind coordonată de procurori.

Facebook Comments