AUR: Comisie parlamentară de anchetă privind achiziţiile publice din timpul pandemiei

La propunerea parlamentarilor AUR, Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri - 4 octombrie, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României.

0

Copreşedintele AUR, George Simion, a declarat că date fiind numeroase informaţii şi polemici care au fost vehiculate sau expuse în spaţiul public, trebuie să existe o verificare a achiziţiilor în regim de urgenţă ale Ministerul Sănătăţii, direcţiilor de sănătate publică şi a altor instituţii din subordinea MS de consumabile medicale, diferite echipamente de protecţie, consumabile medicale, dezinfectanţi, măşti şi mănuşi sanitare, alte produse destinate combaterii pandemiei de Covid-19.

George Simion

Potrivit proiectului, aprobat cu 207 de voturi „pentru“ şi 82 „împotrivă“, comisia de anchetă va fi formată din 15 membri şi va fi condusă de un birou, compus din preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar, aleşi în prima şedinţă cu votul majorităţii membrilor prezenţi. În activitatea sa, comisia de anchetă va putea utiliza un grup de specialişti, fără drept de vot, mai prevede proiectul.

Facebook Comments