Florin Cîţu: Guvern în jurul PNL, cu premier de la PNL!

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că liberalii vor purta negocieri atât cu USR cât şi cu PSD, însă toate discuţiile pleacă de la condiţia ca premierul să fie de la PNL.

0

„Am flexibilizat mandatul. Negociem cu toate forţele democratice în Parlamentul României. Acum ne vedem cu colegii de la USR şi vedem după discuţii cum mergem mai departe. (…) Este o discuţie, mergem să discutăm principii. Vedem ce au de spus şi colegii noştri. Este clar un pas important făcut din partea noastră. Sunt câteva lucruri de la care nu abdicăm. În primul rând, avem un program de guvernare foarte important. PNRR este deja negociat. Toate principiile liberale sunt pe masă, restul discutăm“, a declarat Florin Cîţu, care a adăugat că, în ciuda calculelor făcute de unii şi de alţii, alianţa PNL-USR-UDMR are voturile necesare pentru a trece un guvern.

Liderul liberal a precizat că vor exista discuţii şi cu social-democraţii, dar mandatul este pentru un Guvern în jurul PNL, cu premier de la PNL. „Discutăm şi cu ei, dar cu acelaşi mandat. Avem obiective clare în programul de guvernare de la care nu abdicăm. Am negociat cu Comisia Europeană reformele de la care nu abdicăm. Nu vom vorbi de nicicio formă de populism care să arunce în aer stabilitatea României. Avem acolo lucruri foarte clare pe care le vom negocia. (…) Am spus foarte clar că mergem cu mandat de guvernare în jurul PNL, ceea ce înseamnă premier de la PNL“, a afirmat premierul interimar.

Facebook Comments