CL Craiova a aprobat. Primăria cumpără șapte terenuri private

După ce a aprobat, luna trecută, achiziționarea unui teren privat din cartierul Brazda lui Novac, Consiliul Local Craiova a votat, în ședința ordinară de joi, achiziționarea a încă șapte terenuri private.

0

Votul s-a dat în bloc, însă a existat un proiect de hotărâre pentru fiecare teren în parte. Astfe, primăria va cumpăra, în urma unui raport de evaluare care va fi întocmit ulterior, terenul din strada 1 Decembrie, nr. 13C (642 mp din acte şi 646 mp din măsurători), terenul de pe Calea Severinului, nr. 27 (125 mp din acte, 131 mp din măsurători), terenul de 720 mp din strada Mircești, nr. 3A, terenul de 30 mp de la aceeași adresă, terenul de 400 mp situat pe bulevardul Dacia, nr. 80B, terenul de 410 mp situat pe strada Constantin Brâncoveanu, nr. 59A (fosta strada Garoafei, nr. 2) și terenul de 500 mp de pe strada A.I. Cuza, nr. 17A (în spatele cinematografului Patria).

Ca și la precedenta achiziție, edilul Olguța Vasilescu a explicat că aceste terenuri se pretează pentru amenajarea de părculețe sau de parcări. De asemenea, unele terenuri ar bloca accesul localnicilor spre propriile locuințe, „doar dacă ar fi îngrădite“. „Terenul de pe strada Mircești este destul de mare și afectează toată parcarea și toate căile de acces la locuințe, doar dacă va fi împrejmuit. Pe terenul din spatele Cinema Patria, unde mai avem și noi o suprafață, putem dezvolta o parcare supraterană“, a spus primarul Craiovei. Olguța Vasilescu a mai precizat că la primărie mai sunt depuse și alte cereri pentru cumpărarea de terenuri, dar că vor fi luate în calcul doar acele terenuri care sunt de utilitate publică. „Nu vrem să ne transformăm în agenție imobiliară“, a afirmat edilul.

Consilierii locali din partea PNL s-au abținut de la vot, dar nu pentru că ar fi împotriva cumpărării de astfel de terenuri, ci pentru că vor să vadă mai întâi o listă clară cu toate cererile venite de la proprietari pe adresa primăriei pentru achiziția de terenuri, după cum a susținut liderul PNL Craiova, Marian Vasile.

Facebook Comments