Cîţu „curtează“ USR: Sigur că pot reveni la guvernare!

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, pare să fi făcut o nouă piruetă politică şi, după ce a susţinut sus şi tare că mandatul lui Nicolae Ciucă este acela de a forma un guvern minoritar, alături de UDMR, afirmă că trebuie să existe discuţii şi cu USR, despre care spune acum că „pot reveni la guvernare“. Este o schimbare majoră în discursul premierului interimar, determinată, cel mai probabil, de eşuarea discuţiilor cu PSD.

0

„Nicolae Ciucă are mandat să negocieze cu USR. Trebuie să discutăm bărbătește, față în față. (…) Sigur că pot reveni la guvernare. Trebuie să fie o discuție cu USR și apoi putem cere în partid o flexibilizare. Acum lucrurile sunt puse invers. Domnul Ciucă are atributul de a discuta cu USR. Dacă USR vor, putem vedea în ce formă putem reface coaliția“, a declarat Florin Cîțu. Declarația președintelui PNL apare după ce negocierile dintre liberali şi social-democraţi au eşuat. Surse politice spun că PSD a solicitat șapte ministere pentru intrarea asumată la guvernare însă liberalii au refuzat.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a discutat deja, în cursul zilei de miercuri, cu Dacian Cioloș și cu Dan Barna, liderii USR spunând că au nevoie de mai mult timp pentru a putea stabili un program de guvernare și o listă de miniștri.

Facebook Comments