PNL ridică steagul alb şi cere PSD şi USR un „armistiţiu politic“

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că doreşte un „armistiţiu politic“ cu PSD şi USR, care prevede învestirea unui guvern cu puteri depline pentru o perioadă scurtă de timp. Premierul interimar a spus că situaţia actuală din ţara noastră este extrem de dificilă, iar prelungirea crizei politice va face ca ea să devină imposibil de gestionat.

0

„În continuare, PSD şi USR rămân cantonate în poziţiile pe care le aveau înainte de nominalizarea lui Nicolae Ciucă, deşi, în spaţiul public, ne spun mereu că ar dori să deblocheze această criză. PNL vine azi cu un element nou care, sperăm noi, va debloca această situaţie: să avem un guvern cu puteri depline pentru perioada următoare. Premierul desemnat a trimis către liderii politic ai partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu prin care aceste partide politice vor susţine acest guvern minoritar, pe o perioadă limitată pe care o vom discuta, (…) măcar până trecem de această iarnă. Este nevoie să deblocăm acestă criză politică. Dacă nici acum nu înţelegem situaţia prin care trece România, iar celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca această criză, ne îndreptăm spre o situaţie pe care nu o vom mai putea gestiona, iar responsabilitatea va fi a USR şi PSD“, a declarat Florin Cîţu.

Ciolacu: Toate variantele sunt în discuţie

Tot marţi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, referindu-se la alcătuirea unui nou guvern, că „absolut toate variantele sunt în discuţie“. Întrebat dacă exclude susţinerea unui guvern minoritar sau dacă social-democraţii vor intra la guvernare, acesta a afirmat: „Haideţi să ajungem la acea discuţie. Absolut toate variantele sunt în discuţie“.
Marcel Ciolacu a ţinut însă să-i reamintească însă lui Florin Cîţu că liberalii nu pot negocia cu PSD deoarece au o decizie internă a partidului care spune că „nu poat negocia cu PSD“.

Facebook Comments