După ce, în urmă cu o zi, spuneau că guvernul minoritar propus de ei este cea mai bună soluție
USR s-a sucit de ieri până azi. Cioloș: „Nu putem să susţinem un guvern minoritar!“

După eşecul răsunător din Parlament, când Guvernul Cioloş a obţinut cele mai puţine voturi din istoria post-decembristă la votul de învestitură, USR pare că ţine cu tot dinadinsul să se afunde în penibilul în care se scaldă de când au decis să rupă coaliţia de guvernare. Astfel, după ce în urmă cu doar o zi susţineau că partidele parlamentare trebuie să voteze un guvern minoritar, în caz contrat fiind nişte iresponsabili, azi au făcut o piruetă la 180 de grade şi avertizează că oricine votează guvernul minoritar propus de PNL şi UDMR este... iresponsabil.

0

„Este nevoie de un Guvern cu puteri depline care să aibă majoritate în Parlament. Un Guvern minoritar nu poate să facă acest lucru. Una e să ai un vot de învestitură şi alta să poţi pune în aplicare un program de guvernare. (…) Nu putem să susţinem un guvern minoritar atâta timp cât există posibilitatea să construim un guvern majoritar. (…) Noi votăm un Guvern din care să facem parte. România are nevoie de un Guvern cu pureri depline, unul minoritar nu este cu puteri depline“, a declarat Dacian Cioloş înainte de a merge la consultările de la Palatul Cotroceni.
Liderul USR mai spune că partidul pe care îl conduce este gata să refacă coaliţia şi anunţă că l-ar susţine ca premier pe Nicolae Ciucă, dar cu condiţia ca USR să facă parte din guvern.

Reaminitm că, PNL a decis joi să-l susţină pe Nicolae Ciucă pentru a forma un guvern minoritar, alături de UDMR, care să nu includă şi USR.

Facebook Comments