Senatorul Claudia Banu, mesaj pentru victimele traficului de persoane: „Cereți ajutor, nu ezitați!”

Cu prilejul Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane, senatorul PNL , Claudia Mihaela Banu, lansează un mesaj de încurajare pentru victimele acestui flagel. Parlamentarul vâlcean mai afirmă că fondurile alocate pentru lupta cu acest tip de infracționalitate trebuie să fie mai mari.

0

„Data de 18 octombrie este una cu semnificație specială: este Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane. Nu avem nimic de sărbătorit astăzi, însă putem face altceva: să conștientizăm din nou flagelul care afectează viețile a mii de oameni.

Traficul de persoane reprezintă una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă omenirea, fiind, de fapt, sclavie modernă. În zilele noastre se află maimulți oameni în sclavie decât au fost înainte de abolirea acesteia. În Europa, annual sunt traficate și exploatate mii de persoane, în celemai diverse forme.

România este una dintre țările puternic afectate de exploatarea sexuală, mii de femei fiind obligate să se prostitueze în țările vest-europene. De-a lungula nilor, în România s-au dezvolta tnumeroase rețele de crimă organizată care au drept obiect de activitate traficul de carne vie. Aceste rețele au ramificații externe, funcționează după un sistem bine pus la punct, generând venituri immense pentru traficanți, cu costuri umane imposibil de cuantificat.

Mii de romance devin marfă, sunt bătute, deposedate de acte de identitate, înstrăinate de familii, ținute în teroare și vândute cu ora sau cu ziua în țările europene.

Nu trebuie să uităm despre alte categorii de victime ale traficului de persoane: cei puși să cerșească, să comită fapte ilegale sau persoanele folosite într-una dintre cele mai sinister atrocități de care rețelele de crimă organizate sunt capabile – prelevarea de organe.

Consider că putem face maimult pentru a-I ajuta, pentru a diminua acest sistem infracțional care produce atât de multe victime. Nu doar acele femei, acei copii și acei bărbați sun afectați, ci întreaga societate devine vulnerabilă.

Fac un apel la oricine consideră că este o victimă a traficului de persoane sau este pe cale de a deveni una: dacă puteți să cereți ajutor, nu ezitați! Tăcerea, în acest caz, nu lucrează pentru victimă, ci pentru traficanți. La rându llor, autoritățile trebuie să fie mai active idestructurarea rețelelor de trafic de persoane, iar fondurile alocate pentru cei care luptă cu acest tip de infracționalitate trebuie să fie pe măsură.

Împreună, putem face maimult!”, potrivit Claudiei Banu.

Facebook Comments