Deşi prima întâlnire dintre Dacian Cioloş şi foştii parteneri de guvernare s-a încheiat fără niciun rezultat
Ionuţ Moşteanu (USR): Prioritatea este refacerea coaliţiei de guvernare alături de PNL şi UDMR

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a declarat joi că prioritatea partidului şi a premierului desemnat, Dacian Cioloş, este refacerea coaliţiei de guvernare alături de PNL şi UDMR, plus minorităţile naţionale. Totuşi, în cazul în care negocierile vor eşua, USR va veni în Parlament cu un guvern minoritar.

0

„Am convocat Comitetul Politic pentru ziua de duminică. Acest comitet este cel care decide intrarea la guvernare, programul de guvernare şi lista de miniştri. Prioritatea premierului desemnat, Dacian Cioloş, este refacerea coaliţiei de guvernare alături de PNL, UDMR şi sprijinul minorităţilor naţionale. Asta este prioritatea noastră. În cazul în care negocierile eşuează trebuie să mergem înainte deoarece România trebuie guvernată. Premierul desemnat are acest mandat pentru a forma un guvern şi de a veni cu el în faţa Parlamentului.  (…) Mergem înainte în cele două scenarii: refacerea alianţei sau, dacă negocierile vor eşua, vom veni în faţa Parlamentului cu o listă de miniştri (guvern minoritar USR – n.red.)“, a declarat Moşteanu, care a adăugat că vineri, 15 octombrie, este programată următoarea întâlnire între liderii USR, PNL, UDMR şi minorităţi.
Acesta a ţinut să precizeze că USR nu ia în calcul o negociere a susţinerii cu partidele care au votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. „Nu discutăm nici cu PSD, nici cu AUR. Nu vedem un viitor în care anumite idei vor fi împărtăşite de unii sau de alţii. Avem valori diferite“, a mai spus purtătorul de cuvânt al USR.

O întâlnire fără niciun rezultat

Premierul desemnat Dacian Cioloş a avut miercuri seara o primă întâlnire cu liderii PNL, UMDR şi reprezentantul minorităţilor naţionale. Aceasta s-a finalizat însă fără niciun rezultat, părţile implicate în discuţie declarându-se , mai degrabă, sceptice că foştii parteneri de guvernare vor putea ajunge la o înţelegere. Florin Cîțu a susținut că a mers la întâlnire „din respect pentru români“, dar a spus că „soluția trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză“. Premierul interimar a insistat că  responsabilitatea asigurării majorității pentru a trece noul guvern este a lui Dacian Cioloș și a „aliaților“ săi PSD și AUR.
La rândul său, liderul UMDR, Kelemen Hunor, a spus că „Dacian Cioloș nu a avut astăzi succes“, afirmând că a observat „o lipsa de încredere“ între părţi.

Facebook Comments