Deputat PNL, urmărit penal de către DNA pentru că a încercat să convingă un parlamentar să nu voteze moţiunea împotriva Guvernului Cîţu

Procurorii DNA din cadrul Secției de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de două persoane, printre care un parlamentar PNL din Timiş, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

0

Este vorba despre deputatul Cosmin Şandru şi Florin Nicolae Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara, care ar fi cerut unui alt parlamentar să nu participe la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, promiţându-i, în schimb, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
La data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.
Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Reamintim că, în ziua de dinainte votului moţiunii, copreşedintele AUR, George Simion, a declarat că parlamentari ai PNL au încercat să-i mituiască pe reprezentanţii AUR pentru a nu participa la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, şi a anunţat că AUR va face plângere la DNA pentru corupţie. „Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi. (…) Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii”, a spus George Simion.

Facebook Comments