Conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research la nivel național
6 din 10 români nu intenționează să se vaccineze

Un nou studiu realizat de Reveal Marketing Research la începutul lunii octombrie la nivel național arată că 6 din 10 români nu intenționează să se vaccineze, aceste persoane provenind în special din rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16-24 ani.

0

Datele arată că un procent mai mare de femei declară că nu se vor vaccina, acestea refuzând mai degrabă din cauza reacțiilor adverse (57% față de 47% pentru bărbați), în timp ce în rândul bărbaților intenția de vaccinare este mult mai mare (43% pentru bărbați față de 40% pentru femei).Cei mai mulţi dintre cei care au spus că nu intenţionează să se vaccineze au indicat ca şi motiv „reacțiile adverse“, „lipsa de încredere în eficiența vaccinului”, precum faptul că acestea „nu sunt testate suficient”.

Progres faţă de începutul anului  

Chiar dacă majoritatea românilor se arată încă reticientă faţă de vaccinare, studiul realizat de Reveal Marketing Research arată un progres faţă de începutul anului. Astfel, intenția de vaccinare a crescut este mai mare față de luna ianuarie 2021, când un studiu similar a arătat că doar 36% dintre români erau ferm hotărâți să se vaccineze.

Frica de îmbolnăvire, principalul motiv pentru cei care au ales vaccinarea

De asemenea, datele studiului au scos la iveală că 64% dintre persoanele care au ales să se vaccineze spun că au făcut asta pentru că nu vor să se îmbolnăvească. Interesant este faptul că, dintre cei care s-au vaccinat pentru a evita îmbolnăvirea, 66% provin din mediul rural.
Al doilea motiv pentru care românii au ales să se vaccineze este dorința de a-i proteja pe ceilalți, 60% dintre respondenți menționând această opțiune. Dintre aceștia, cei cu vârsta cuprinsă între 35 – 44 de ani s-au arată cei mai atenți față de cei din jurul lor.

În topul motivelor care i-au determinat pe români să se vaccineze, respectiv 53%, este dorința de a-și relua activitățile normale: socializarea în condiții normale, călătoriile și mersul în vacanțe. Alte motive selectate de respondenți în ceea ce privește motivația de a se vaccina sunt: dorința de a se simți relaxați și liniștiți, posibilitatea de a-și vizita părinții fără teamă și călătoriile în străinătate – 28%.

La studiul Reveal Marketing Research au participat 1.012 persoane (colectare online), eșantion reprezentativ la nivel național urban+rural, 18+, online users. Perioada de colectare a fost 6 – 10 octombrie 2021.

Facebook Comments