Provocările lansate pe TikTok au mai făcut o victimă. Un copil de 14 ani din Bistriţa s-a sinucis

Un copil de 14 ani, elev la o şcoală din municipiul Bistriţa, s-a sinucis după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe o reţea de socializare, anunţă Agerpres. Băiatul a fost găsit spânzurat în locuinţă.

0

Tragedia s-a petrecut marţi – 12 octombrie, cel mai probabil dintr-un act de teribilism. Din câte se pare, băiatul a încercat să răspundă unei provocării lansate pe TikTok, o reţea extrem de populară printre tineri. Potrivit inspectoratul şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan, citat de Agerpres, elevul de clasa a opta era singur la părinţi şi avea rezultate foarte bune la învăţătură. El era și campion la dans sportiv. „Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok“, a declarat inspectorul şcolar general.

Pericolul din online
 
Inspectoratul Școlar a cerut deja sprijinul Poliţiei pentru a începe de urgenţă o campanie de conştientizare în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online. „În cel mai scurt timp trebuie să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc“, a mai precizat Aurelia Dan.

Facebook Comments