Leasing sau credit auto pentru 10000 euro? Ce salariu trebuie să ai pentru un credit 10000 euro?

Care soluție este mai potrivită pentru a achiziționa o mașină nouă sau second hand? Dacă ați lăsat deoparte soluția de plată în numerar din cauza lipsei finanțelor, probabil că ezitați încă referitor la un împrumut auto clasic sau la soluția de leasing.

0

Leasing-ul: închiriere cu opțiune de cumpărare

Acest tip de contract are ca scop închirierea mașinii pe toată perioada de rambursare a creditului, perioadă ce se poate încadra între 24 și 72 de luni. Nu vă aparține, dar aveți o utilizare exclusivă a acesteia. După ce ați rambursat întreaga sumă, aveți posibilitatea să cumpărati mașina. După semnarea contractului, veți fi informat referitor la valoarea acesteia. Prețul mașinii cuprinde valoarea inițială a acesteia, apoi se elimină chiria pe care ați plătit-o în toată perioada aceasta și depozitul de garanție. Vorbim de „valoare reziduală”.

Vi se poate oferi posibilitatea de a plăti mai repede. Astfel, veți deveni proprietarul mașinii mai devreme decât v-ați fi așteptat, sau chiar puteți alege alt model din gama oferită de producător, de exemplu. Aveți șansa să călătoriți oriunde doriți, atâta timp cât vă permiteți! În cele din urmă, leasing-ul vă permite în general să profitați de o serie de servicii. Nu mai aveți grija reparațiilor, întrucât acestea sunt incluse, iar în unele cazuri asigurarea este integrată. Pentru un cost similar cu un împrumut auto tradițional, puteți profita de mai multe servicii.

Credit auto

Spre deosebire de leasingul cu opțiune de cumpărare, care este asociat cu vânzarea unei mașini noi, creditul auto poate fi asociat cu orice tip de mașină, nouă sau folosită;

Din momentul în care semnați contractul, mașina vă aparține. Prin urmare, o puteți revinde oricând dacă aveți această dorință sau obligație (pierderea locului de muncă, dizabilități, probleme financiare);

În cazul leasing-ului, numărul de kilometri este strict monitorizat și reglementat prin contract; pentru un credit auto în schimb, nu aveți nicio limită cu mașina cumpărată. O folosiți așa cum doriți;

În ceea ce privește leasingul, puteți rambursa în avans și deci decontați împrumutul auto, astfel încât să nu mai aveți rate lunare la împrumutul auto în rate fără biroul de credit.

Fiecare formulă are avantajele și dezavantajele sale.

Leasingul vă permite să aveți o mașină nouă, să o îmbunătățiți regulat, dar adesea cu condiția plății unei sume inițiale mari (avansul) și a respectării unei limite de kilometraj stabilită în avans. Printr-un credit auto puteți să cumpărați o mașină nouă sau second-hand, fără să plătiți o sumă considerabilă odată, cu o rată lunară adesea mai mare, dar cel mai important lucru este că aveți în sfârșit drept de proprietar.
Înainte de a face alegerea și de a semna un contract de leasing sau de a contracta un credit auto, vă recomandăm să vă gândiți să comparați, solicitând o simulare leasing de la expertul de la care doriți să cumpărați mașina nouă. Acesta vă poate ajuta să stabiliți ce salariu trebuie să ai pentru un credit 10000 euro. Apoi, alocați-vă timp pentru a compara această ofertă cu creditul clasic pentru mașini.
Utilizați acest instrument pentru a vă ajută să alegeți mai ușor creditul auto și leasingul. Cu ajutorul unui calculator de rate, nu va fi greu să vă dați seama de costurile reale ale unei mașini și de impactul asupra bugetului familiei.

Facebook Comments