Poliția Locală Craiova curăță pistele de biciclete… de mașini

Poliția Locală Craiova a pus gând rău autoturismelor care sunt parcate sau doar staționează pe trotuarele unde sunt amenajate piste pentru biciclete.

0

În Bănie nu sunt multe piste pentru biciclete, dar și acelea care au fost trasate nu sunt tot timpul libere. De cele mai multe ori, șoferii își lasă mașinile fie peste marcajul care indică pista pentru biciclete, fie doar cu botul în dreptul acestora, suficient cât să blocheze accesul bicicliștilor. Piste pentru biciclete sunt pe strada Râului, pe strada Caracal și pe Calea București. Pe această din urmă arteră sunt cele mai multe probleme. Aici au intervenit și polițiștii locali, ca urmare a sesizărilor primite, după cum se arată într-o postare a Poliției Locale Craiova. Potrivit instituției, în doar trei ore nu mai puțin de 17 șoferi au căzut în plasa polițiștilor locali. Aceștia s-au ales cu amendă, iar cei care nu au fost la mașină s-au trezit și fără mijlocul de transport. Autoturismele parcate neregulamentar au fost ridicate de angajații RAT SRL, prin dispoziția polițiștilor locali cu atribuții de circulație. Amenda este cuprinsă între 1.000 de lei și 2.000 de lei, cu plata la jumătate din minim (500 de lei) în termen de 15 zile. Pentru recuperarea mașinii de la RAT, taxa este de 300 de lei.

„În urma sesizărilor primite de Poliția Locală, polițiștii locali cu atribuții de circulație au dispus o acțiune ce a avut ca scop respectarea drepturilor bicicliștilor. Au fost verificate pistele special amenajate pentru bicicliști, fiind depistați mai multi conducători auto ce staționau vehiculele pe amplasamentele unde erau amenajate piste pentru bicicliști. În mai puțin de 3 ore, au fost depistați 17 conducători auto ce au încălcat prevederile legale. Împotriva acestora s-a luat măsura de sancționare, iar conducătorilor auto ce nu s-au prezentat la mașini, le-a fost aplicată și sancțiunea tehnico- administrativă de ridicare a mașinilor“, a fost mesajul postat pe Facebook de Poliția Locală Craiova.

Facebook Comments