Teodor Sas (PNL Craiova): Olguța „Panseluța“ a eșuat lamentabil în primul an de mandat!

Prim-vicepreședintele PNL Craiova, Teodor Sas, a criticat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, administrația Lia Olguța Vasilescu, spunând că primarul Craiovei, pe care a numit-o „regina panseluțelor“, a eșuat lamentabil în primul an de mandat. Consilierul liberal a spus că municipiul nu a ajuns nici măcar la 20% în ceea ce privește absorbția fondurilor europene în exercițiul financiar 2014 – 2020, însă edilul stă și se văicărește prin presă că nu primește bani de la Guvern.

0

„Vreau să o rog pe doamna «primar panseluță» – Lia Olguța Vasilescu să lase deoparte politica și să se apuce de administrație. Pentru că în primul an de mandat a eșuat lamentabil în administrație. Vedem că absorbția fondurilor europene la nivelul municipiului Craiova este foarte scăzută, vedem că suntem în pragul iernii și craiovenii riscă să rămână fără căldură. Așa cum administrația PSD a eșuat lamentabil în realizarea cartierului chinezesc, așa cum a eșuat lamentabil în reabilitarea termică a blocurilor, așa există riscul să eșueze lamentabil și în ceea ce privește furnizarea agentului termic craiovenilor. Iar acum încearcă să caute vinovați prin alte părți. Pentru că, în ședințele consiliului local, doamna primar nu face administrație, ci face politică“, a declarat Teodor Sas.

Liberalul a ținut să precizeze că, deși mai este puțin timp până când va începe exercițiul financiar 2021 – 2027, Craiova nu are nicio strategie de dezvoltare. „Acum plânge că Guvenul, din fondul de rezervă, nu a alocat bani pentru Craiova. Suma alocată la nivelul județului Dolj pentru aproape 100 de comune, multe dintre ele fiind în subdezvoltare tot din pricina PSD, care conduce acest județ de peste 30 de ani, este la fel de mare cât a cheltuit primăria pe acordul cadru pentru achiziția de panseluțe. Prioritatea municipiului este să cumpere material dendrofloricol. (…) În doi ani se va încheia exercițiul financiar 2014 – 2020 și noi suntem sub 20% absorbție a fondurilor europene. Începe următorul exercițiu financiar și Craiova nu are o viziune se dezvoltare, nu are o strategie. În schimb, iasă doamna primar pe la televizor și critică pe toată lume, critică Guvernul, se văicărește“, a mai spus prim-vicepreședintele PNL Craiova.

Facebook Comments