Vâlcea: Daniel Ionescu, voluntar discret în sprijinul copiilor grav bolnavi

Cu discreţie, aşa cum le stă bine oamenilor de valoare, vâlceanul Daniel Ionescu face voluntariat pentru copiii cu afecţiuni grave şi familiile lor. Dacă Asociaţia Magic din Bucureşti nu ar fi postat pe pagina oficială un laudatio despre Daniel, probabil că şi-ar fi pus în continuare sufletul în acest demers altruist fără să facă zgomot.

0

Daniel Ionescu este inginer şi de mulţi ani lucrează la Primăria Râmnicu Vâlcea. Creează artă populară, iar căsuţele lui din lut, care simbolizează o parte din vechea spiritualitate românească, au ajuns în multe colţuri ale lumii. Este autor al volumului de nuvele „Nu scuipaţi beţivii şi golanii”, Editura Tiparg, 1997. Dar mai face şi altceva. Asociaţia Magic din Bucureşti, organizaţie non-guvernamentală care ajută copiii cu afecţiuni grave şi familiile acestora, a scris cuvinte encomiastice despre implicarea lui Daniel Ionescu în activitatea acestei entităţi.

Şofer de suflet din mai anul acesta (7.000 de km parcurşi, până acum, 30 de părinţi şi copii transportaţi)

„În echipa noastră, deşi se ocupă fiecare de felia lui de magie, nu există să nu ne ajutăm unii pe alţii la nevoie. Iar asta se întâmplă nu pentru că e scris în vreo fişă a postului, ci firesc, ca într-o familie – ceea ce şi suntem, pentru că lucrăm demult şi mult împreună, iar proiectele noastre au acelaşi numitor comun: sprijinirea copiilor cu diagnostice grave.

Dar când regăsim şi la voluntarii noştri această disponibilitate şi dăruire, ne emoţionăm invariabil, ori de câte ori se întâmplă – şoferi de suflet sau adoptatori de MagicBOX, care vor să ajute mai mult şi se apucă să facă gemuri în casă, cu mâinile lor, pentru copiii din spitale şi din MagicHOME-uri, sau se implică în găsirea de parteneri pentru MagicHELP, sau transportă MagicBOX-uri la beneficiari. Şi câte alte magice interconectări ale filierelor binelui.

Daniel Ionescu

Am putea scoate o carte – şi poate o s-o şi facem cândva, când om apuca să mai respirăm un pic – cu poveştile despre aceşti voluntari extraordinari. Iar una dintre file ar fi Daniel Ionescu, din Râmnicu Vâlcea. Şofer de suflet din mai anul acesta (7.000 de km parcurşi, până acum, 30 de părinţi şi copii transportaţi), Daniel distribuie şi câte şase MagicBOX-uri pe lună, în judeţul Vâlcea. Vine şi le ia de la Bucureşti, de la MagiHOME, şi le duce la beneficiari, pe orice coclauri. Nu ajunge acasă până când nu livrează şi ultimul colet Magic.

Nu are niciun beneficiu, altul decât sufletul lui împăcat că nu trăieşte doar pentru sine, de pe urma acestei implicări. Nici măcar pagină de Facebook nu are, să-şi facă vreun titlu de glorie pe undeva din asta, aşa că-i facem noi aici, pentru că merită şi pentru că astfel de oameni trebuie promovaţi – dacă nu întru inspiraţie, măcar cât să-i recunoaşteţi şi să le zâmbiţi, dacă vă intersectaţi cu ei pe undeva.
#MainiMagice #SoferDeSuflet #MagicBOX #AsociatiaMagic”, noteză Asociaţia Magic.

Facebook Comments