Vâlcea: Cresc cazurile Covid-19, creşte şi numărul celor care se vaccinează

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din judeţul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 98.253 de persoane, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea. DSP a precizat că într-o singură zi au fost vaccinaţi peste 800 de oameni, inclusiv cu cea de-a treia doză. Marţi, 5 octombrie, judeţul Vâlcea a înregistrat 163 de cazuri noi Covid-19 şi o incidenţă de 3,32.

0

„Numărul total al dozelor de vaccin anti Covid-19 administrate (atât la doza nr.1, cât şi la doza nr. 2) este de 179.138, dintre care 145.713 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 4.608 sunt doze de vaccin Moderna, 11.610 sunt doze de vaccin AstraZeneca şi 17.207 sunt doze de vaccin Janssen.
Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 98.253                                            
Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 78.418
Număr persoane vaccinate cu doza nr. 3 : 2.467În cursul zilei de 4.10.2021, au fost vaccinate 811 persoane:
 -369 persoane (doza nr. 1)
– 21 persoane (doza nr. 2)
– 421 persoane ( doza nr. 3)
Din cele 369 doze administrate pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1 s-au utilizat:
– 120 doze vaccin Pfizer BioNTech
– 246 doze vaccin Janssen
– 3 doze vaccin Moderna                                               
Pentru efectuarea celor 21 doze de vaccin (doza nr. 2) s-au utilizat:
– 20 doze vaccin Pfizer BioNTech              
– 1 doză vaccin Moderna
Pentru efectuarea celor 421 persoane doze de vaccin (doza nr. 3) s-au utilizat:
– 393 doze vaccin Pfizer BioNTech
– 28 doze vaccin Moderna”, potrivit DSP Vâlcea.

Programul de lucru în centrele comunitare este cuprins în intervalul de timp 8,00- 20,00

Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea menţionează că, începând cu data de 28 septembrie, în centrele de vaccinare anti Covid-19 a început administrarea dozei 3 de vaccin în judeţ. Aceasta se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager (Pfizer sau Moderna), indiferent de tipul de vaccin care s-a utilizat pentru imunizarea iniţială. „Pentru vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane care solicită administrarea dozelor de vaccin anti Covid-19, programul de lucru în centrele comunitare este cuprins in intervalul de timp 8-20, excepţie făcând centrul de vaccinare din localitatea Lădeşti care îşi reia activitatea începând cu data de 4.10.2021. Astfel, pot fi vaccinate cu această doză toate persoanele care au mai mult de şase luni de la efectuarea schemei de vaccinare iniţiale. Facem precizarea că, la momentul actual, nu este necesară administrarea acestei doze de vaccin în cazul persoanelor care s-au imunizat cu vaccinul Johnson&Johnson, acestea având mai puţin de şase luni de la vaccinare. Doza 3 de vaccin este recomandată în primul rând persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe (cei peste 65 de ani, cu boli cronice, persoanele din centrele medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare), precum şi persoanelor cu risc mare de expunere (personal medico-social şi din învăţământ).
Accesul la vaccinare este permis şi persoanelor vaccinate care au trecut prin boală, condiţia fiind să aibă însă mai mult şase luni de la efectuarea schemei iniţiale de vaccinare. 
Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naţionale de programare la vaccinare.
Pentru persoanele din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeaşi modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile de la DSP Vâlcea.
Mai multe informaţii despre doza 3 de vaccinare găsiţi pe plaforma naţională de vaccinare: https://vaccinare-covid.gov.ro/incepe-administrarea…/.
De asemenea, vă informăm că, începând cu data de 7 mai 2021, a fost demarată în judeţ şi campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (de la producătorul Johnson & Johnson). Acest vaccin se administrează atât în cadrul cabinetelor medicilor de familie care şi-au exprimat dorinţa de a vaccina cu vaccin anti Covid-19, cât şi în centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul”  Rm Vâlcea.
Lista medicilor de familie din judeţ care vaccinează cu vaccin Janssen poate fi găsită pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea: www.aspjvalcea.ro. Menţionăm că vaccinarea este gratuită şi voluntară. Informaţii oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma naţională despre vaccinarea Covid-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro”, mai informează Prefectura Vâlcea

În spitalele din Vâlcea sunt internaţi cu Covid 235 de oameni

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 18.538 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi 617 decese.

„În prezent, în unităţile sanitare din judeţul Vâlcea se află 235 persoane internate cu SARS-CoV-2.

În acest moment, în judeţ, există 12 focare de SARS-CoV-2 înregistrate în cadrul unor agenţi economici, în cadrul unor unităţi sanitare şi în cadrul unui centru rezidenţial.

În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, în prezent, 760 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 878 persoane se află în izolare la domiciliu. În judeţ, în baza definiţiei de caz a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 65.163 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contracost, 52.905 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 118.068 de teste în judeţul Vâlcea”, mai informează DSP.

Facebook Comments