Vâlcea: Senatorul Claudia Banu, printre cei 40 de parlamentari care îl propun pe Ludovic Orban premier

Claudia Mihaela Banu, senator PNL de Vâlcea, rămâne consecventă în susținerea lui Ludovic Orban. Ea este unul dintre cei 40 de parlamentari care au semnat marți o scrisoare deschisă prin care îl propun pe fostul președinte al partidului pentru funcţia de premier

0

Cei 40 de parlamentari PNL ( inițial au fost 41, însă unul s-a răzgândit) susțin că Orban este cea mai potrivită persoană care să conducă negocierile pentru refacerea coaliţiei de guvernare.

„România se află într-o criză politică și guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanșată în mod iresponsabil și unilateral de prim-ministru și soldată astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament. 

Nu există o explicație rațională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situație critică și nici în privința planului de soluționare a crizei politice. Ne delimităm public față de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic și social, care nu poate continua, ținând cont de așteptările societății românești. 

România este în fața unui dezastru umanitar determinat de impactul fără precedent al pandemiei COVID-19 și de incapacitatea Guvernului astăzi demis de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului. Este previzibil faptul că situația sanitară se va agrava semnificativ în perioada imediat următoare, cu prețul pierderii vieții tot mai multor persoane. Totodată, crizei sanitare i se suprapune o evoluție economică extrem de dificilă, determinată de creșterea prețurilor la energie în perioada sezonului rece și de erodarea puterii de cumpărare. 

rioritatea absolută a acestui moment este una clară și lipsită de echivoc: soluționarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice și învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcțiune imediat și să facă față conjuncturii extreme în care se află România!

Imperativul social actual se află în contradicție flagrantă cu orice tentativă de tergiversare în identificarea unor noi soluții de guvernare. Orice actor politic sau instituțional care acționează pentru perpetuarea incertitudinii politice și a provizoratului demonstrează o iresponsabilitate criminală față de toți cetățenii României. 

Susținem refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetățeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD.  

Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban. El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului.

Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experiență politică și guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situația de criză în care se găsește România nu lasă loc de experimente politice.

Facem apel la maturitate politică și înțelepciune din partea tuturor actorilor politici și parlamentarilor Partidului Național Liberal, precum și din partea celorlalte formațiuni politice parlamentare care și-au exprimat dorința de a continua guvernarea alături de PNL, prin susținerea lui Ludovic Orban ca prim-ministru”, arată scrisoarea semnată de  parlamentarii din tabăra Orban.

Semnatarii scrisorii sunt : Corneliu Olar, Sorin Bumb, Ioan Cristina, Adrian Miuţescu, Dănuţ Bica, Cătălina Ciofu, Elena Hărătău, Ioan Cupşa Deputat, Diana Morar, Ovidiu Iosif Florean, Alexandru Popa, Cristina Vecerdi, Dumitru Flucuş, Adrian Oros, Sabin Sărmaş, Bogdan Bola, Gabriel Plăiaşu, George Scarlat, Onuţ Atanasiu, Nicolae Giugea, Ion Iordache, Luminiţa Barcari, Alexandru Kocsis, Sorin Năcuţă, Daniel Gheorghe, Ervin Molnar, Alexandru Nazare, George Ionescu, Constantin Şovăială, Christine Tellmann, Costel Barbu, Claudiu Chira, Claudia Banu, Iulian Mihai Bîca, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Raluca Ioan, Violeta Alexandru,  Antonel Tănase, Viorel Badea, Valentin Făgărăşian.   


Facebook Comments