Conferinţa Judeţeană PMP:
Ramona Cupă a fost aleasă preşedinte al PMP Mehedinţi

Conferinţa Judeţeană a PMP Mehedinţi s-a desfăşurat duminică, 12 septembrie 2021, la Sala „Virgil Ogăşanu” a Palatului Cultural „Teodor Costescu”. Cei 108 delegaţi prezenţi au ales prin vot secret noua conducere a filialei judeţene, pentru un mandat de 4 ani. După o perioadă de interimat, Ramona Cupă a fost aleasă în unanimitate preşedinte al PMP Mehedinţi. De asemenea, delegaţii prezenţi au ales şi echipa Consiliului Executiv Judeţean PMP, formată din: un secretar general, un secretar general adjunct, 8 vicepreşedinţi, 6 secretari executivi şi un trezorier.

0

Peste 100 de delegaţi din toate organizaţiile locale ale PMP Mehedinţi s-au reunit duminică, 12 septembrie 2021, la Conferinţa Judeţeană a PMP, pentru a alege noua conducere a filialei. La eveniment au participat: Ion Cupă, vicepreşedinte Regiunea Oltenia al PMP, Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj, cei doi primari ai PMP din Mehedinţi, respectiv, Irina Zoican, primarul comulei Balta, şi Emilian Vîlcu, primarul comunei Prunişor, preşedinţii organizaţiilor locale.
A fost subliniat faptul că, deşi partidul nu mai este în Parlament, traversând un moment greu, în PMP Mehedinţi sunt oameni de calitate, ataşaţi partidului, care vor să se implice în continuare. De asemenea, s-a menţionat şi că pe plan local nimeni nu-i poate împiedica pe aleşii PMP Mehedinţi să vină cu soluţii, iar toţi consilierii acestui partid trebuie să îşi facă treaba pentru binele comunităţilor lor.

Ramona Cupă

Preşedinte al PMP Mehedinţi a fost aleasă Ramona Cupă, cea care deţinea această funcţie ca interimar. Ramona Cupă este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, funcţie obţinută după ce la alegerile locale de anul trecut a fost aleasă consilier judeţean pe lista PMP Mehedinţi. Consiliul Executiv mai are următoarea componenţă: 8 vicepreşedinţi – Dan Cătălin Vatamanu, Costică Balaci, Florin Gagea, Mihăiţă Mijache (în calitatea sa de preşedinte al Organizaţiei PMP Drobeta – Turnu Severin), Janina Mijache (în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei), Alin Chisăliţă (în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret), Irina Zoican şi Emilian Vîlcu (în calitatea lor de primari PMP); secretar general – Maria Georgeta Stelescu; secretar general adjunct – Ion Tufiş; 6 secretari executivi –  Dumitru Cioană, Claudiu Bărbuceanu, Daniel Truşculescu, Gheorghe Băzăvan, Adrian Moldoveanu şi Gheorghe Mucioniu; trezorier – Louis Lucian Moisescu.

Înainte de a se trece la procedura de vot, Ramona Cupă a făcut o radiografie a activităţii PMP Mehedinţi, de la momentul 0 de anul trecut şi până în prezent.

„Ştim cu toţii unde ne aflam atunci când am plecat la drum. La începutul anului trecut am preluat o filială aproape distrusă, fără structuri locale, fără oameni şi fără activitate. Nimeni nu ne dădea nicio şansă, mai cu seamă în perspectiva bătăliilor electorale ce aveau să urmeze. Este adevărat că şi noi am privit uneori cu teamă către viitor, dar nu ne-am dat bătuţi niciodată. Am reuşit să închegăm o echipă frumoasă, să construim de la zero organizaţii locale în aproape toate comunele judeţului şi să elaborăm o strategie pentru campaniile electorale. Mulţi dintre cei care sunt astăzi, aici, în acestă sală, ştiu foarte bine că nu a fost uşor, că am avut parte de tot felul de provocări şi de piedici puse, de cele mai multe ori, de cei care nu ne doreau prezenţi în competiţiile electorale. Dar noi am ştiut să ne ridicăm şi să mergem mai departe, pentru că am crezut în şansa noastră şi pentru că am ştiut că politica se face cu oameni, iar performanţele se obţin cu încredere în sine, curaj şi foarte multă muncă”, a precizat Ramona Cupă.

Testele electorale date anul trecut au fost determinante pentru PMP Mehedinţi. „Primul test electoral dat de noul PMP Mehedinţi a fost cel al alegerilor locale, unde am obţinut rezultate excelente şi am devenit cea de-a treia forţă politică de pe scena politică mehedinţeană. Am demonstrat tuturor că suntem o forţă şi că putem cuceri inimile mehedinţenilor, printr-o campanie electorală curată, decentă şi de bun-simţ, în care am venit cu proiecte şi soluţii viabile. Şi am mai demonstrat încă ceva extrem de important: că se poate face politică şi fără demagogie şi populism, fără promisiuni deşarte şi fără ipocrizie. Am venit cu oameni noi în politică, cu soluţii reale, cu argumente. Am promovat tineri şi specialişti, am făcut o politică a dialogului şi a bunului-simţ. Iar rezultatele nu au întârziat să apară: în urma alegerilor locale am obţinut 2 primari, 3 viceprimari şi 46 de consilieri. De asemenea, noi suntem cei care am dus PMP-ul în Consiliul Judeţean, for pe care partidul l-a ratat la alegerile din anul 2016. Am obţinut doi consilieri judeţeni, iar PMP deţine o funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. De asemenea, aleşii noştri locali sunt oameni integri, cu iniţiativă şi spirit reformator. Să nu pierdem din vedere un amănunt extrem de important: Cei doi primari ai PMP au câştigat în comune conduse timp de 20 de ani de aceiaşi baroni locali, foarte greu de învins. Şi vorbim aici de Irina Zoican – pimarul comunei Balta şi de Emilian Vîlcu – primarul comunei Prunişor, pe care îi felicit din tot sufletul! Rezultate deosebite am obţinut şi la alegerile parlamentare. După o campanie la fel de decentă şi de sinceră, în care am străbătut întreg judeţul, le-am prezentat oamenilor idei şi proiecte, soluţii realiste. Să nu uităm că rezultatele obţinute de PMP Mehedinţi au plasat filiala în topul primelor patru la nivel naţional. Dacă PMP ar fi reuşit să treacă pragul electoral pentru a intra în Parlament, judeţul nostru ar fi avut doi parlamentari PMP. Am făcut, aşadar, lucruri minunate împreună, am construit o echipă frumoasă şi am demonstrat că putem face performanţă. Dar mai presus de toate, am reuşit să pătrundem în administraţia publică locală, acolo unde se iau decizii importante pentru mehedinţeni şi acolo unde ne putem impune proiectele promovate în campanie”, a mai precizat preşedintele PMP Mehedinţi, Ramona Cupă.

„Drumul până aici nu a fost deloc uşor, iar dumneavoastră cei cu care am lucrat direct, ca secretar general, dar şi în teren, alături de oameni, ştiţi exact de câtă muncă şi dăruire a fost nevoie. Am plecat, în martie anul trecut, de la zero, preluând o construcţie politică aproape inexistentă pe care a fost nevoie să o dezvoltăm, să o promovăm şi să o impunem! Astăzi, PMP Mehedinţi are aleşi locali, de la consilieri locali şi până la consilieri judeţeani şi vicepreşedinte de consiliu judeţean şi prin intermediul lor suntem la masa marilor decizii care se iau pentru mehedinţeni. Prin aleşii noştri locali şi prin poziţiile deţinute de aceştia, ne putem impune proiectele promise în campania electorală. Alegerile de astăzi sunt deosebit de importante pentru viitorul partidului nostru şi pentru proiectul pe care îl vom construi în vederea alegerilor din anul 2024. Împreună vom continua să lucrăm aşa cum numai noi ştim să o facem şi să ne consolidăm poziţia pe scena politică locală”, a subliniat secretarul general al PMP Mehedinţi, Georgeta Stelescu.

Facebook Comments