Restricţii într-o comună din Vâlcea din cauza Covid-19

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea, întruniţi în şedinţă extraordinară la ordinul prefectului Sebastian Fârtat, au aprobat în data de 30 august 2021 noi măsuri în vederea gestionării pandemiei de Covid-19 în judeţ, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată a cazurilor noi de îmbolnăvire în ultimele 14 zile în unele localităţi din judeţ. În momentul de faţă, în judeţul Vâlcea, localitatea Valea Mare înregistrează o rată de incidenţă de 4,68/1.000 de locuitori, începând de marţi 31.08.2021, potrivit unui anunţ al Prefecturii Vâlcea.

0

Ce măsuri se iau la Valea  Mare

„Conform Hotărârii nr. 52 a CJSU Vâlcea, în comuna Valea Mare urmează  să se aplice prevederile Hotărârii Guvernului nr. 826/05.08.2021, referitoare la interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00. Excepţie de la această măsură fac persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru urgenţe medicale şi achiziţionarea de medicamente, se află în tranzit sau efectuează călătorii care pot fi dovedite prin bilet sau alte modalităţi de achitare a călătoriei sau se deplasează pentru îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţă persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie, situaţii în care deplasarea în intervalul restricţionat trebuie însă justificată fie printr-o declaraţie pe propria răspundere, fie printr-o adeverinţă de la angajator.
De asemenea, programul de funcţionare al operatorilor economici din această localitate în weekend va fi în intervalul orar  05.00 -18.00, iar activitatea cu publicul în cazul restaurantelor şi cafenelelor situate în interiorul clădirilor, precum şi la terase este suspendată pe tot parcursul săptămânii.
Aceste măsuri îşi vor înceta aplicabilitatea atunci când incidenţa va fi mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori”, precizează Prefectura Vâlcea.

Trei localităţi cu rată de incidenţă de peste 1/1.000 de locuitori

Facem  menţiunea  că pe 30 august a.c.,  rata de incidenţă în judeţ era de 0,19/1.000 de locuitori, pe lângă localitatea Valea Mare care are o incidenţă de peste 4/1.000 de locuitori, fiind încă două localităţi – Voineasa şi Tetoiu – cu rate de peste 1/1.000 de locuitori. Celelalte 86 de localităţi din judeţ au rate de incidenţă sub 1/1.000 de locuitori, 66 dintre acestea neînregistrând niciun caz nou de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni.

Potrivit Hotărârii  CJSU  Vâlcea, în situaţia în care, în perioada următoare, rata de incidenţă va creşte în unele localităţi, autorităţile locale, operatorii economici, precum şi persoanele fizice şi juridice din respectivele localităţi, în funcţie de incidenţa înregistrată, au obligaţia să pună în aplicare măsurile prevăzute în H.G. nr. 826/2021 în termen de 24 de ore de la publicarea ratelor de incidenţă pentru fiecare localitate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, pe cel al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea sau pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului – Judeţul Vâlcea.

Facebook Comments