O comună din Republica Moldova s-a înfrăţit cu comuna mehedinţeană Sviniţa, chiar de Ziua Independenţei

Discurs emoţionant şi dor de reîntregire rostit de primarul comunei Hansca, din Republica Moldova, la înfrăţirea cu comuna Sviniţa din Mehedinţi. Doamna primar Elena Moşneguţu şi-a exprimat speranţa că astfel de înfrăţiri pot duce, picătură cu picătură, către idealul suprem al celor două ţări: REUNIFICAREA. „E momentul întregirii familiei comunitare, a cercului de prieteni, când, iată, dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi împreună în interiorul unui stat integru şi stabil”, a declarat primarul comunei Hansca, Elena Moşneguţu.

0

Au fost momente emoţionante la Sviniţa, cu prilejul celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Smochinelor! Comuna Sviniţa şi comuna Hansca – din Republica Moldova au semnat un acord de înfrăţire şi cooperare, chiar pe 27 august 2021, Ziua Independenţei Republicii Moldova. Cu acest prilej, primarul comunei Hansca, doamna Elena Moşneguţu, a rostit un discurs emoţionant în care şi-a exprimat dorinţa reunificării celor două state surori. „Momentele prin care autorităţile publice de pe cele două maluri ale Prutului realizează aceste acorduri de înfrăţire şi cooperare reprezintă, fiecare dintre ele, o picătură mai mică sau mai mare de realizare a unui ideal comun pe care ni-l dorim înfăptuit de mai bine de 100 de ani şi cred eu şi generaţiile noastre, că generaţiile care vor urma vor înţelege că este o necesitate vitală a acestui neam reunificarea Principatelor Române, aşa cum s-a făcut cu 103 ani în urmă. Astăzi cu o mândrie în suflet, izvorâtă din dragoste de neam şi ţară, sunt alături de voi, de Ziua Independenţei Republicii Moldova. Astăzi, Moldova de dincolo de Prut îşi marchează cei 30 de ani de existenţă. Vă mulţumim pentru oportunitatea pe care ne-aţi oferit-o, în această zi istorică pentru Republica Moldova!”, le-a spus doamna primar al comunei Hansca celor prezenţi la ceremonia de semnare a acordului.

Acordul de cooperare şi înfrăţire între comunele Sviniţa şi Hansca a fost semnat de primarul comunei Sviniţa – Nicolae Curici şi primarul comunei Hansca, din raionul Iloveni, Elena Moşneguţu.

Facebook Comments