Deputatul Ionuţ Stroe (PNL): Văd că CJ Dolj a înţeles că Stadionul Tineretului trebuie redat sportului

Deputatul PNL Ionuţ Stroe, fost ministru al Tineretului şi Sportului în Guvernul Orban, a declarat că se bucură pentru faptul că Consiliul Județean Dolj a înţeles că, după 18 ani în care nu au mişcat niciun deget în această direcţie, Stadionul Tineretului trebuie redat sportului.

0

„Aflu din presă că, în sfârșit, Consiliul Județean Dolj s-a hotărât să își schimbe abordarea și să facă demersuri pentru ca Stadionul Tineretului să fie redat sportului. Autoritățile locale îl au în administrare încă din 2003, iar în acești 18 ani în care au ignorat obligația de a-l întreține și moderniza, a ajuns să zacă în paragină. Tocmai de aceea, în perioada când am condus Ministerul Tineretului și Sportului, le-am spus administratorilor clar și răspicat: ori redau acest stadion cetățenilor și sportivilor, ori îl predau înapoi ministerului și investim noi. Mă bucur că lucrurile par a se îndrepta în direcția corectă“, a anunţat parlamentarul doljean.

„Ori va fi modernizat ori va fi preluat de MTS“

Reamintim că, la finalul lunii octombrie a anului trecut, prezent la Craiova, Ionuţ Stroe, la acea vreme ministru al Tineretului şi Sportului, avertiza autorităţile judeţene că dacă nu vor demara un amplu proces de reabilitare şi modernizare a Stadionul Tineretului va iniţia o hotărâre de guvern pentru ca acesta să fie preluat de către minister. Stadionul Tineretului este administrat de Consiliul Judeţean Dolj şi mi-ar fi drag ca aici să fie un stadion care să găzduiască competiţii sportive, drag mi-ar fi să găsim soluţii pentru investiţii, pentru a reda acest stadion sportului. El a aparţinut MTS până în momentul în care, sub pretextul unei investiţii, CJ Dolj l-a solicitat în 2003. Dacă ne uităm în acea HG, sunt în stare să fac un pariu public, că acolo motivul invocat de CJ Dolj este cel al modernizării, reabilitării acestui obiectiv, pentru a fi oferit sportului craiovean. Cer public CJ, şi nu este prima oară când fac asta, să pornească un amplu proces de modernizare şi de dare în folosinţă a acestui stadion. Dacă nu, vă spun sincer, eu voi fi ministrul care va iniţia o hotărâre de guvern, pentru a-l recupera şi pentru a face o investiţie adevărată din partea MTS“, avertiza Ionuţ Stroe. Stadionul Tineretului, pe care Universitatea Craiova a evoluat de la înfiinţare, în anul 1948, şi pe care a obţinut promovarea în prima divizie, în anul 1964, a rămas în paragină, din 2003, de când a fost preluat în administrare de CJ Dolj.

Facebook Comments