Vâlcea: Primarul incompatibil vrea să pună mâna pe comuna Slătioara cu ajutorul nevestei

Primăria Slătioara din județul Vâlcea este pe cale să devină o afacere de familie. Demis din funcție după ce a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de integritate(ANI), fostul primar PSD, Sorin Romcescu, vrea să îi paseze scaunul puterii soției sale, Daniela Camelia, care este contabilă la primărie și va candida la alegerile parțiale din 27 iunie a.c. Între timp, Romcescu a recurs la un artificiu care îl menține „la butoane”. A devenit consilier personal al viceprimarului cu atribuții de primar.

0

În aprilie 2016, primarul Sorin Romcescu fusese  declarat incompatibil de către ANI.  Motivul:  ” A deținut simultan cu funcția de primar și funcţia de administrator în cadrul S.C Sorana S.R.L (în perioada 20 iunie 2012 – 07 martie 2016), respectiv, calitatea de Persoana Fizică Autorizată în cadrul „Romcescu Cristian Persoană Fizică Autorizată” (în perioada 20 iunie 2012 – 08 martie 2016).”, potrivit inspectorilor de Integritate.   Ulterior, Romcescu a pierdut toate căile de atac în instanțe, culminând cu decizia Înaltei Curți  de Casație și Justiție (ÎCCJ) care l-a scos din primărie.  Dar el  reintrat „ pe geam”, angajându-se pe postul  de consilier personal al viceprimarului cu atribuții de primar, de unde își exercită în continuare puterea și influența.  Stă în același birou,   și-a păstrat obiectele personale, ține  audiențe, rezolvă probleme, trasează sarcini angajaților primăriei.  Pe scurt,  tot el e șeful.

Administrația locală abundă de prieteni, rude și clientelă de partid

Daniela  Camelia Romcescu a intrat în campanie electorală avându-l de-a dreapta pe soțul incompatibil, pe post de garant al ei. Și nu pare să aibă vreo problemă de moralitate, din contră. Situația, de un comic  grotesc, este girată de conducerea PSD Vâlcea, care pare preocupată de victorie cu orice preț.

 În  cei 13 ani de ”domnie”, primarul Sorin Romcescu și-a conservat puterea sprijinit de rude, prieteni, vecini, etc, care au gravitat și gravitează în jurul primăriei  precum  în jurul  unei  plăcinte mari  și gustoase. Patru dintre consilierii locali ai PSD Slătioara sunt rude ale familiei Romcescu. Unul dintre consilierii social-democrați, Mădălina Riza, a devenit directorul societății primăriei care se ocupă de apă și canalizare, dar și-a păstrat și mandatul de consilier; situațíe ce miroase a conflict de interese.  Adrian Terteci, fin al familiei Romcescu, este șoferul unui microbuz școlar. Șoferul celuilalt microbuz școlar este Miluș Ureche  iar soția lui  este vecină cu părinții lui Sorin  Romcescu.  Oamenii spun că  aceasta îi ajută pe  părinții  primarului la treburile gospodăriei.  Adrian Terțoiu lucrează la   biblioteca din comună iar soția lui este  vară primară cu Daniela Camelia Romcescu. Ion Igrid Ghițescu este consilier local PSD și și-a angajat fiul  în primărie. Costinel Albuică  și  soția sa, Eufrosina Albuică , lucrează tot la primărie. El este casier, ea deține un post important la compartimentul achiziții. Familiile  Albuică și Romcescu  locuiesc în același sat, Rugetu, și sunt legate de o prietenie durabilă.

O situație care  ridică semne de întrebare este cea a conducerii  Centrului pentru persoane vârstnice din Slătioara. Construit de Primăria Slătioara din fonduri europene în vremea primarului Romcescu,  amplasamentul  a fost predat  Consiliului Județean Vâlcea și, implicit, DGASPC Vâlcea. Recent, director   al acestui  Centru a devenit Andrei Romcescu, fiul lui Sorin Romcescu. Răutăcioșii ar putea spune că tăticul a construit un cămin  de batrâni pentru ca fiul să îl conducă.

Dar s-ar exagera, nu-i așa?

La indigo este și situația din comuna Scundu, unde, fostul primar PSD, Dumitru Blejan, dovedit incompatibil vrea să transmită primăria fiului său.

Facebook Comments