Râmnicu Vâlcea: Consilierii locali au respins construirea unui bloc cu nouă etaje în centrul orașului

Cu zece voturi pentru, nouă împotrivă și trei abțineri, consilierii locali au respins în ședința ordinară de luni, 31 mai.a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism PUZ și RLU pentru construirea de locuințe colective cu spații comercale la parter, în centrul Municipiului Râmnicu Vâlcea.

0

Clădirea, proiectată cu nouă etaje,  urma să fie ridicată pe Bulevardul Tudor Vladimirescu nr 58, pe spațiul gol dintre fostul restaurant „JET SET” și hipermarketul „Carrefour”(fost Billa). Dezvoltatorul imobiliar Romeo Iliescu( firma Romeo Impex Com SRL) și-a trimis la ședință fiul în vârstă de 20 de ani, care a motivat că dintr-un teren gol comunitatea și primăria  nu câștigă nimic, dar, prin această construcție se creează locuri de muncă și se plătesc impozite. Liberalii, principalii opozanți ai proiectului, au contraargumentat că blocul  nu îndepliește funcțiunile zonei centrale, care ar trebui să aibă  clădiri de utilități publice, nu constricții agresive care să mai si sufoce traficul.

Firmele lui Romeo Iliescu  au  construit mai multe blocuri turn în Râmnicu Vâlcea, inlusiv cele aflate pe marginea râului Olănești.

Facebook Comments