Vâlcea: Numărul vaccinaţilor, peste cel al infectaţilor

0

„În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 179 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 18 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 144 au forme medii şi 17 sunt internate în secţia ATI. În acest moment, în judeţ sunt 21 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, la agenţi economici, unităţi de învăţământ, o unitate sanitară şi în cadrul instituţiilor publice. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.838 din cele internate în unităţi sanitare de la începutul pandemiei.
În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată au fost realizate 49.867 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contracost, 33.893 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 83.760 de teste în judeţul Vâlcea.
În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 78 de decizii de izolare şi 34 de decizii de carantină, în prezent, 511 persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 488 de persoane în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menţionăm că datele sunt în continuă dinamică.

Echipe mixte pentru controale

Având în vedere creşterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând de luni, 1 martie 2021, au fost reluate în tot judeţul controalele pentru respectarea normelor de protecţie sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populaţiei. Aceste verificări vor fi efectuate, conform Ordinului Prefectului judeţului Vâlcea nr.22/7.01.2021, de echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea.
De asemenea, recomandăm cetăţenilor precauţie, evitarea spaţiilor aglomerate şi a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor şi purtarea măştii de protecţie.

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din judeţul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 19.073 de persoane (atât din etapa I – personal medico-sanitar, cât şi din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecţiuni cronice şi personalului din domenii de activitate esenţiale)”, au mai precizat reprezentanţii Prefecturii.

Facebook Comments