Porţia de venin
Ăştia mici cu balamaua mare!

0

Este clar, echipa de trei a USR PLUS din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea şi-a intrat în rolul de formaţiune balama, fără de care nu se poate face nimic-nimicuţ.
Liberalii din alianţă au nouă consilieri şi, fără cei trei de la USR PLUS, sunt, practic, nimeni în balanţa votului. De partea cealaltă, PER şi PSD numără 11 aleşi, insuficienţi şi ei pentru o majoritate.
Aşadar, „ăştia mici”, cum deja li se spune în folclorul autohton, devin cea mai atractivă, interesantă şi vulnerabilă formaţiune din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea şi este de urmărit cum vor gestiona situaţia.

Primul scârţâit de balama în „Alianţa Râmnicului” s-a produs săptămâna trecută, când viceprimarul Andrei Gheorghiu (foto dreapta) a ieşit din biroul repartizat strategic lângă buda de la parter şi s-a prezentat la primarul Mircia Gutău, căruia i-a solicitat sarcini de serviciu. Motivul: el a fost trimis la primărie de către cetăţeni să muncească. Just, până aici! Atât aştepta Gutău, l-a „înnobilat” imediat cu preşedinţia Comisiei de fond funciar şi i-a încredinţat şi coordonarea Departamentului de fonduri europene.

A urmat şedinţa Consiliului Local la care USR PLUS a votat câteva proiecte propuse de primar sub privirile perplexe ale liberalilor (în treacăt fie spus, am asistat la nişte scene greţoase în care s-a făcut şi de-o parte şi de cealaltă apologia unor investitori imobiliari care urmau să primească votul consilierilor).

Schimbarea de strategie a celor de la USR PLUS nu arată doar ca o decizie locală, ci poate fi interpretată şi în context naţional. Formaţiunea condusă de Barna şi Cioloş începe să joace tare, după mai multe scandaluri cu liberalii, inclusiv la nivelul Primăriei Capitalei. În ce priveşte Râmnicu Vâlcea, noua configuraţie politică s-a dovedit până în prezent lipsită de flexibilitate, de maturitate, chitită să-şi plătească poliţe şi, pe cale de consecinţă, distructivă pentru oraş.

În contextul dat, balamaua USR PLUS poate stabili un oarecare echilibru. Complicat va fi însă până unde vor lăsa cei trei să se deschidă uşa într-o parte sau în cealaltă. Căci, atenţie, distanţa dintre putere şi imoralitate este înfiorător de mică. Mai ales atunci când ai balamaua mare!

Facebook Comments