Două cazuri cu noua tulpină de coronavirus au fost depistate în județul Vâlcea

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că între cazurile noi de persoane confirmate în ultima perioadă în judetul Vâlcea cu virusul SARS-CoV-2 se află și două la care a fost identificată noua tulpină britanică de coronavirus.

0

 Instituțiile abilitate din județ sunt deja în alertă, în urma acestei situații fiind dispuse și măsuri rapide pentru a preveni răspândirea noii tulpini. Cele două persoane au fost izolate și se află în prezent sub supraveghere medicală. Starea lor de sănătate este stabilă, nicio persoană nefiind internată într-o unitate sanitară. Persoanele care au intrat în contact cu cele două cazuri au fost carantinate, iar în cursul zilei de astăzi urmează să fie testate.

          În contextul apariției acestor două cazuri de infectare cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie, primele din județ, prefectul Sebastian Fârtat face apel la populație să fie precaută și să respecte în continuare cu strictețe măsurile de protecție sanitară.

„Apariția acestor două cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină de coronavirus în Vâlcea este îngrijorătoare și de aceea fac apel la respectarea în continuare cu strictețe a măsurilor de protecție individuală și colectivă. Dată fiind contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, trebuie acordată o atenție sporită acestor reguli, purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor fiind extrem de importante pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV- 2 a scăzut mult în județ în ultima lună și numai prin responsabilitate și grijă față de cei care sunt mai vulnerabili în fața acestui virus putem evita o situație ce ar impune dispunerea de noi restricții”, a precizat prefectul Sebastian Fârtat.

De la începutul pandemiei și până acum, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 10.986 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore fiind raportate 33 de noi îmbolnăviri. Rata incidenței cumulate la 14 zile în județ este în prezent de 1,11/1000 de locuitori.

Facebook Comments