Fostul parlamentar doljean nu şi-a dat demisia alături de colegii săi de partid
Useristul Prîsnel a susţinut eliminarea pensiilor speciale, dar şi-o păstrează pe a sa

0
Claudiu Prîsnel

Parlamentarii USR au făcut din renunţarea la pensiile speciale acordate deputaţilor şi senatorilor cu cel puţin un mandat întreg o temă principală de campanie. Ba chiar, în ultima zi a de lucru al fostului legislativ, au pus în scenă şi o mică reprezentaţie, la care au participat zeci de deputaţi şi senatori, înarmaţi, regulamentar, cu pancarte pline de mesajul „Fără pensii speciale“. Tot atunci am aflat că „toți senatorii și deputații Uniunii Salvați România își dau demisia, înainte de finalul mandatului, pentru a nu beneficia de pensii speciale“.

Demersul lor, unul lăudabil de altfel, nu a fost însă pe placul tuturor membrilor USR, astfel că „toți senatorii și deputații“ care urmau să-şi dea demisia, renunţând astfel la cei 2.000 de lei pe lună, reprezentând pensia specială acordată pentru un mandat întreg, s-a transformat în „majoritatea senatorilor și deputații“. Unul dintre parlamentarii USR care par să fi avut principii până la momentul în care acestea intrau în conflict cu propria bunăstrare financiară este chiar fostul deputat de Dolj, Claudiu Adrian Prîsnel.

Mandatul lui Prîsnel s-a încheiat la termen

După cum se poate verifica foarte uşor pe site-ul Camerei Deputaţilor, Prîsnel, liderul USR Dolj, nu a urmat demersul colegilor săi şi nu şi-a depus demisia înainte de încheierea mandatului. Astfel că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, ex-deputatul va încasa, de acum înainte, o pensie specială în valoare de 2.000 de lei lunar, atât cât se acordă parlamentarilor care au la activ un mandat întreg. Decizia acestuia ar fi fost determinată de faptul că Prîsnel aflase deja că nu se va mai întoarce în Parlament, astfel că, dintr-o dată, deşi este încă foarte tânăr, 2.000 de lei pe lună în plus la pensie nu mai sunau chiar aşa de rău.

Liderul USR, Dan Barna, şi-a depus demisia în data de 18 decembrie 2020

Facebook Comments