PSD propune cu Guvern de uniune naţională, condus de Alexandru Rafila

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că a propus un Guvern de uniune naţională cu premier Alexandru Rafila.

0

„Am vorbit numai de varianta unui Guvern de uniune naţională. (…) Preşedintele a spus că propunerea PSD, Alexandru Rafila, este o propunere onorabilă. Am menţionat faptul că acele negocieri ridicole, pe lângă Constitutie, de la Vila Lac 1, nu au ce căuta într-o democraţie reală. Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată, atât în ce priveşte pandemia, a crizei sanitare, cât şi a crizei economice şi nu ne permitem o majoritate în Parlament fragilă şi considerăm că un Guvern de uniune naţională este cea mai bună soluţie în acest moment pentru România. Normal, în această construcţie politică partidul care a câştigat alegerile trebuie să desemneze prim ministrul în persoana domnului Rafila“, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul PSD după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis discută luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Conform rezultatului înregistrat în urma alegerilor, ordinea partidelor invitate la discuţii este următoarea:
* Partidul Social Democrat
* Partidul Naţional Liberal
* Alianţa USR PLUS
* Alianţa pentru Unirea Românilor
* Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
* minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

Facebook Comments