Ludovic Orban: Obiectivul PNL este de a forma un Guvern de centru-dreapta

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat luni, la ieşirea de la consultările pe tema desemnării viitorului prim-ministru, că i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru funcţia de premier, în persoana lui Florin Cîţu.

0

„I-am prezentat poziţia de principiu a PNL. Partidul Naţional Liberal, consecvent acţiunii sale politice şi angajamentelor din campania electorală, rămâne dedicat obiectivului de a forma un Guvern de centru-dreapta care să poată să asigure dezvoltarea României, reformarea sistemelor publice şi saltul economic de care are nevoie, care să ducă la un salt în calitatea vieţii şi la o creştere fără precedent a veniturilor românilor“, a afirmat Orban după consultări, care a adăugat că Florin Cîţu este propunerea de premier. „I-am prezentat preşedintelui mandatul acordat de Biroul Politic Naţional către echipa de negociere, şi anume: formarea unui Guvern de centru-dreapta cu posibili parteneri USR-PLUS, UDMR, grupul minorităţilor naţionale, cu un program de guvernare care să cuprindă cele mai importante măsuri ale planului de dezvoltare al României pe care PNL l-a prezentat cetăţenilor români în campania electorală. De asemenea, i-a prezentat preşedintelui că propunerea noastră de premier este în persoana domnului Florin Cîţu. De asemenea, cealaltă componentă a mandatului, şi anume aceea ca preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie deţinută de preşedintele Partidului Naţional Liberal“, a mai spus fostul premier.

Fără PSD

Totodată, preşedintele PNL a declarat că liberalii nu sunt de acord cu nicio participare la guvernare a PSD, după ce social-democraţii au anunţat că doresc un Guvern de uniune naţională care să-l aibă ca premier pe Alexandru Rafila. „Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. PSD a ţinut în loc România 30 de ani. PSD, trei ani de zile după ce a primit încrederea în 2016, a făcut cu totul şi cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, s-a comportat ca un partid care nu merită să deţină nicio părticică de putere în România“, a spus Orban la sediul PNL, care a adăugat că nu a existat niciun fel de discuţie, nici măcar neoficială, legată de o altă majoritate, alta decât cea cu USR-PLUS, UDMR şi minorităţile naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis discută luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Conform rezultatului înregistrat în urma alegerilor, ordinea partidelor invitate la discuţii este următoarea:
* Partidul Social Democrat
* Partidul Naţional Liberal
* Alianţa USR PLUS
* Alianţa pentru Unirea Românilor
* Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
* minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

Facebook Comments