Vâlcea: 2,7 milioane de lei pentru Spitalul Mihăeşti

Spitalul Mihăeşti va fi dotat cu aparatură şi echipamente medicale în valoare de aproximativ 2,7 milioane lei printr-un contract cu finanţare europeană nerambursabilă semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

0

Preşedintele CJ Vâlcea, citat de Agerpres, a precizat că, prin acest proiect, vor fi create spaţii medicale mobile de triaj, diagnostic şi tratament pentru pacienţii suspecţi de infecţie cu noul coronavirus. „Am semnat un nou contract de finanţare europeană pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale a Spitalului Mihăeşti. La fel, avem lucrurile pregătite pentru Spitalul Judeţean, pentru toate spitalele din Vâlcea, inclusiv pentru centrele de recuperare de la DGASPC. Aici vom lua aparatură extrem de necesară şi echipamente medicale, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi. Valoarea proiectului este de aproximativ 2,7 milioane lei şi presupune crearea unor spaţii medicale mobile de triaj, diagnostic şi tratament pentru pacienţii suspecţi de infecţie cu virusul SARS-CoV-2“, a spus Constantin Rădulescu. Potrivit lui acestuia, proiectul referitor la dotările pentru Spitalul Mihăeşti face parte dintr-un program al CJ Vâlcea în cadrul căruia a fost solicitată finanţare europeană de 3,5 milioane de euro pentru toate spitalele vâlcene.

Directorul general adjunct din cadrul CJ Vâlcea, Andreea Popescu, a precizat că vor fi decontate tot prin acest proiect cheltuieli pentru 13 containere de triaj şi tratament pentru bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Facebook Comments